Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Novērš avārijas situāciju

Līga Vīksna

2017. gada 31. marts 00:00

17

“Alūksnes Ziņu” redakcijā pirmdien saņēmām telefona zvanu no lasītāja ar jautājumu, kas notiek pie Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas, kur pludoja ūdens.
“27.marta rītā pēc astoņiem braucu gar ģimnāziju, kur pludoja viss asfalts. Tieši tobrīd bērni gāja uz skolu, kur stundas sākas pulksten 8.30. Vai tādu ūdens sūknēšanu nevarēja veikt nedaudz vēlāk, kad bērni jau aizgājuši un stundas sākušās? Savukārt pēc tam tur sākās rakšanas darbi. Ko šajā vietā dara? Vai Jāņkalna ielas rekonstrukcijas laikā nepareizi izbūvēta lietusūdeņu noteksistēma?” jautā alūksnietis Aigars.
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Druvis Mucenieks skaidro, ka šajā vietā aizdambējušās lietusūdeņu notekcaurules dēļ bija izveidojusies avārijas situācija, kas bija  jārisina nekavējoties. “Lietusūdeņu kanalizācijas sistēma šajā vietā saglabājusies vēl kopš padomju laikiem, un bojātajā vietā caurules nebija pietiekami nostiprinātas arī ar blīvmateriālu. Tagad veikti nepieciešamie remontdarbi un problēma novērsta. Šim gadījumam nav tiešas saistības ar Jāņkalna ielas rekonstrukciju. Pašvaldības aģentūras “Spodra” direktors Guntis Kozilāns gan informējis pašvaldību, ka darbi veikti laikā, kad bērni jau ieradušies skolā. Katrā ziņā atvainojamies par sagādātajām neērtībām,” saka D.Mucenieks.

Kategorijas