Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Dziedāšanas un muzicēšanas prieks

Alūksnes novada vidusskolas dziedošajiem un muzicējošajiem kolektīviem šāgada pirmie mēneši bija saspringta darba periods.
Jau 27.janvārī folkloras pulciņa dalībniekiem bija sevi jāparāda Alūksnes un Apes novadu konkursā „Lakstīgala”. Uz sacensību 1.kārtu meitenes - Aivija Mika, Emīlija Dzelzskalēja-Kalēja, Izolde Pure un Elizabete Korpa – gatavojās īpaši: cītīgi apguva latviešu tautas dziesmu melodijas un vārdus, mācījās pazīt tautas mūzikas instrumentus, sagatavoja mājasdarbu par savam novadam raksturīgāko, pētīja informāciju par latviešu tautas tērpu, gadskārtām, godiem, latviešu tautas dziesmu vācējiem un senvārdiem, kuri sastopami latviešu tautas dziesmās. Pēc žūrijas lēmuma 1.-4.klašu komandu grupā meitenes ieguva 1.pakāpi un ceļazīmi uz Ogri, lai pārstāvētu skolu Vidzemes konkursā starp 19 dziedošajiem kolektīviem.

Arī Ogrē 8.februārī mūsu skolas kolektīva rezultāts ir vairāk nekā iepriecinošs, jo 4.klases komanda tika novērtēta ar 1.pakāpi un Elizabete Korpa, kura startēja kā soliste, 5.-9.klašu grupā ieguva 1.pakāpi. Šajā gadā valsts līmenī konkurss nenotiek, tāpēc tas ir konkursa augstākais sasniegums.

24.februārī Alūksnes Kultūras centrā norisinājās vokālās mūzikas konkursa „Balsis 2017” 1.kārta. Piedaloties tajā, tiek attīstītas, koptas un pilnveidotas vokālo ansambļu muzicēšanas tradīcijas, nodrošināta vokālo ansambļu skatuviskā pieredze, dalībnieku radošās spējas un akustiskās muzicēšanas prasmes. Alūksnes novada vidusskolas kolektīvs - Aivija Mika, Emīlija Dzelzskalēja-Kalēja, Izolde Pure, Elizabete Korpa, Britnija Vaska, Egita Meistere, Maija Annija Tomsone, Angelika Gramberga -  jaunākajā grupā ieguva 1.pakāpi! Meitenes izpildīja trīs dziesmas, no kurām visgrūtākā bija obligātā – Andra Sējāna jaundarbs „Kur tu teci, sila pele?”. Kolektīvs izpildīja arī “a capella” latviešu tautasdziesmu „Putnu māte putnus sauca” Ilzes Arnes apdarē un Artūra Reinika dziesmu „Bērnam”, kurai pavadījumu spēlēja Ilva Liepiņa, saksofonu - Sandis Krūmiņš, klarneti - Emīlija Dzelzskalēja-Kalēja. Paldies viņiem un skolēnu vecākiem!
2.martā Sandis Krūmiņš piedalījās VI Latvijas mūzikas olimpiādes Alūksnes un Apes novadu posmā, iegūstot atzinību un nomināciju „Labākais tautas dziesmas izpildītājs”. Šai olimpiādei tika sacerēta dziesma „Dievs, tici man!” ar Sanda vārdiem un mūziku, kuru autors izpildīja duetā ar Elizabeti Baldiņu. Šī kompozīcija tika novērtēta ar augstāko vērtējumu un skanēs no 21. līdz 23.aprīlim Kuldīgā starptautiskajā bērnu un jauniešu garīgās mūzikas festivālā „Soli Deo Gloria”.

Kategorijas