Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Turēs rūpi par muižas parku

Agita Bērziņa

2017. gada 31. marts 00:00

7

Apes novada dome iesaistīsies Apes muižas parka kopšanā un uzturēšanā - šādu lēmumu deputāti pieņēma marta domes sēdē. Lai gan ne parka zeme, ne ēka pašvaldībai nepieder, teritoriju nepieciešams sakopt, jo tā ir Apes vizītkarte.
“Lai arī daudzi cilvēki tā domā, parks nav pašvaldībai piederoša teritorija. Zeme, kur atrodas parks, pieskaitāma valsts rezerves fondam. Pašvaldība nedrīkst svešā īpašumā ieguldīt finanšu līdzekļus, taču palikt vienaldzīga un noskatīties, kā tur viss aizaug, arī nevar. Tādēļ bija nepieciešams pieņemt lēmumu, lai varētu likumiski tur darboties. Jau pagājušajā gadā parkā notika sakopšanas talkas, arī arboristi apsekoja teritoriju un apzināja, kurus kokus nepieciešams nozāģēt. Gribam parku sakopt un daudzmaz uzturēt kārtībā. Attiecībā uz ēku šobrīd plānu nav. Ēka ir bez saimnieka un brūkoša,” skaidro izpilddirektors Viesturs Dandens.
Apes novada domes priekšsēdētāja Astrīda Harju informē, ka talkas plānots rīkot arī šogad. Jau uzrunāts Igaunijas – Latvijas pārrobežu programmas sekretariāts, kurš solījis talkā iesaistīt apmēram 200 cilvēkus. Viņa arī precizē, ka šāds domes lēmums nepieciešams, lai pašvaldība varētu startēt projektu konkursos un piesaistīt finansējumu teritorijai.
— Agita Bērziņa

Kategorijas