Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Masiere un ķermeņa estētiskās kopšanas speciāliste

Diāna Lozko

2017. gada 31. marts 00:00

1402

Sintija Leite 13 gadus dzīvo Jaunlaicenē un nu jau kādu laiku strādā par masieri Alūksnē. Kopš pērnā gada septembra viņa ir atvērusi savu salonu “Šedevrs” un atzīst, ka masiera darbs sevī ietver arī gluži ko psihoterapeitisku, jo nereti masāžas laikā cilvēki atver savu sirdi un parunājas par sev ko svarīgu.

Bērnības masāžas
Jau bērnībā Sintijai ar māsīcu paticis masēt. “Viena otrai apzīmējām pēdas ar pildspalvu, un tā bija sava veida masāža, jo ar pildspalvas lodīti tika kutinātas kājas. Arī tad, kad kādai gribējās ūdeni, teicām: labi, es aiziešu un atnesīšu, bet tad tu man piecas minūtes masēsi muguru,” atceras Sintija. Viņai patīk arī sports un veselīgs dzīvesveids. Tuvojoties pavasarim, Sintija vēlas atsākt piedalīties orientēšanās skrējienos. Sintija masāžu iesaka tiem, kuri ir mazliet kūtri uz vingrošanu. Tas esot  mīts, ka masāža ir tikai relaksējošs pasākums. Ārstnieciskās masāžas var radīt arī diskomfortu, un arī tā ir slodze ķermenim, līdzīgi sportošanai. Sintija piedāvā ne tikai masāžas, bet arī teipošanu (fizioterapijas metode traumētu muskuļu sāpju atvieglošanai un locītavu sāpju likvidēšanai), vaksācijas, uzacu korekcijas un skropstu ķīmisko krāsošanu.

Visām durvīm viena atslēga neder
Interesanta ir detoksācijas masāža, kuras laikā cilvēks tiek ietīts gluži kā mūmija ar māliem piesūcinātos apsējos. Šādā veidā no organisma var izvadīt visu tam nevajadzīgo. Daudzi cilvēki, tuvojoties pavasarim, veic pamatīgu mājas vai automašīnas apkopi, bet sevi tomēr aizmirst. Masāža ir labs veids, kā sevi pamodināt jaunajam cēlienam. “Tā, piemēram, ārstnieciskā muguras masāža vai limfodrenāža uz katru cilvēku iedarbojas citādāk un visiem nederēs viena recepte - visām durvīm viena atslēga nav piemērota. Kādam process var būt ilgāks, kādam ātrāks, jo tam ir daudzi noteicošie faktori – cilvēka vecums, dzīvesveids un tā tālāk. Mūsdienās bieži vien cieš tieši sēdošā darba darītāji, sēdēšana pie datora var izraisīt dažādas muguras problēmas,” uzsver masiere. Sintija atzīst, ka Alūksnē ir liela masieru konkurence un šādos apstākļos var sevi pierādīt tikai ar darbiem. Katram ir jāatrod savs masieris, pie kura cilvēks var justies ērti.

Apņēmības pilna
“Katram masierim ir jābūt ar savu odziņu, jo klients ir jādzird ne tikai ar ausīm, bet arī jāredz ar acīm, kā arī jāsatausta ar rokām,” teic Sintija. Daudziem šķiet, ka masiera darbs ir ļoti viegls, taču tā nebūt nav. Tas prasa ne tikai fizisku, bet arī emocionālu izturību. Masējot var just arī cilvēku enerģētiku, kas kādam ir vieglāka, bet citam smagāka. Tas viss neiet secen arī masierim. Lai arī darbs ne vienmēr ir tikai relaksējošs, Sintijas nodarbošanos atbalsta arī viņas dzīvesbiedrs Andris, desmit gadus vecais dēls Dans Adrians un četrus gadus vecā meitiņa Anfela Afra, kuras interesantos vārdus izdomājuši abi vecāki. Vārdu Anfela Sintija ieraudzījusi pareizticīgo kalendārā, bet vārdu Afra meitiņai devis tētis, turklāt šis vārds ir ierakstīts mums jau ierastajā kalendārā.
—  Diāna Lozko

Kategorijas