Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina skolenus piedalities konkursa un iegut ara basketbola grozu savai skolai

 

2017. gada 3. aprīlis 11:12

183

Informējam, ka basketbola klubs “VEF Rīga” sadarbībā ar "Rietumu Bankas labdarības fondu" no 3.aprīļa līdz 31.maijam aicina Latvijas skolēnus piedalīties konkursā un iegūt savai skolai āra basketbola grozu. Kopumā tiks dāvināti seši grozi - trīs skolām Latvijas reģionos un trīs Rīgā. Projekta mērķis ir popularizēt basketbolu un veselīgu dzīvesveidu, kā arī aktīvu brīvā laika pavadīšanu bērnu un jauniešu vidū.

 Ir divi veidi, kā piedalīties konkursā:

1.  sociālajos tīklos publicē foto vai video, tekstā minot savu skolu, iemeslu, kāpēc tā ir pelnījusi āra basketbolu grozu, kā arī pievienojot haštagu #vefgrozs. Piemēram: "Manai skolai X ir nepieciešams #vefgrozs, jo ...");

2.  sūti pieteikumu vēstuli uz e-pastu info@vefriga.com vai pa pastu uz adresi Blaumaņa ielā 36-9, Rīgā, LV-1011 ar norādi “#vefgrozskonkursam”.

Groza ieguvējus noteiks sacensība sociālajos tīklos Instagram, Twitter, Facebook un iesūtītās vēstules, kā arī vērtējums no žūrijas komisijas, ko veidos "VEF Rīga" un "Rietumu Bankas labdarības fonda" pārstāvji.

“Rietumu Bankas labdarības fonda” valdes priekšsēdētāja Inga Šīna uzsver: “Fondam jau kopš tā dibināšanas sākuma ir bijis svarīgi, lai bērni būtu veseli un viņiem būtu iespējas brīvo laiku pavadīt veselīgi un aktīvi. Kad aktīvais mācību laiks ir beidzies un sācies vasaras brīvlaiks, svarīgi, ka jauniešiem ir vieta, kur saturīgi pavadīt laiku svaigā gaisā. Ne visiem bērniem ir pieejamas maksas atpūtas nometnes vai sporta pulciņi, ne visos pagastos ir brīvi pieejami sporta laukumi un aprīkojums, tādēļ mūsu fonds vienmēr ir rūpējies par to, lai dažādas aktivitātes būtu pieejamas bez maksas.  Priecājos, ka kopā ar “VEF Rīga” varam palīdzēt, parūpējoties arī par grozu uzstādīšanu, kas notiks jūnijā un jūlijā.” 

“VEF Rīga” valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups: “Statistika liecina, ka piektajai daļa pirmklasnieku Latvijā ir liekā svara problēmas, bet 15 - 24 gadu vecumā šī kaite piemeklējusi jau ap 23% zēnu un 14% meiteņu. Speciālisti norāda, ka iemesls liekajam svaram ir nepareizs uzturs un nepietiekamas sportiskās aktivitātes. Viens no veidiem, kā veicināt veselīgu dzīvesveidu, ir padarīt arvien pieejamāku sporta infrastruktūru. Mēs vēlamies dot savu ieguldījumu. Esam gandarīti par “Rietumu Bankas labdarības fonda” atsaucību un ticam, ka šis ir tikai pirmais solis kopīgā sadarbībā.”

Vērtējot pieteikumus sociālajos tīklos, tiks ņemts vērā arī foto, video radošums un oriģinalitāte, kā arī sociālo tīklu lietotāju atbalsts - "patīk" (like) skaits pie konkrētās publikācijas sociālajos tīkos. Foto, video vai vēstulē jābūt paskaidrotai nepieciešamībai pēc basketbola groza, piemēram, attēlojot pašreizējā groza stāvokli, vai vietu, kur šobrīd basketbola groza nav, bet to vēlētos uzstādīt.

Konkursā var pieteikties skolēni no 1. līdz 12. klasei, piedaloties gan klasei kopā, gan individuāli. Ar žūrijas vērtēšanas kritērijiem un konkursa nolikumu varat iepazīties šeit.

Kategorijas