Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē atsākas ielu remonti

Līga Vīksna

2017. gada 7. aprīlis 00:00

842

(Turpinās no 1.lappuses)
Darbus Ganību un Rūpniecības ielā veic pilnsabiedrība “ReRe Vide 1” no Mārupes. Uzņēmuma projektu vadītājs Edgars Krastiņš atzīst - uzņēmuma mērķis ir strādāt maksimāli ātri, darbus paveikt kvalitatīvi, lai pašiem un iedzīvotājiem mazāk neērtību.

Strādā vienlaikus abās ielās
“Ganību ielā jau pabeidzam inženiertīklu izbūvi un uzsākam brauktuves izbūvi. Šonedēļ uzsākta arī jau ietvju izbūve. Ganību ielā asfalta segumu plānojam ieklāt maija beigās, ja negadīsies kādi neparedzami apstākļi - rekonstruējot ielas pilsētu teritorijās, šādas situācijas, īpaši ar inženierkomunikācijām, diemžēl gadās diezgan bieži,” saka E.Krastiņš. Savukārt Rūpniecības ielā jau rudenī uzņēmums veica grāvju rakšanu, demontāžas darbus. Šobrīd Rūpniecības ielā notiek asflatbetona frēzēšanas darbi. “Pēc tam izbūvēsim komunikācijas: lietusūdens kanalizāciju, sadzīves kanalizāciju, inženierkomunikācijas, kā arī ierīkosim ielu apgaismojumu. Tad sāksim brauktuves un gājēju ietvju izbūvi. Rūpniecības ielā asfalta segumu plānojam ieklāt jūlija pirmajā pusē,” saka E.Krastiņš.
Šobrīd Alūksnes objektā nodarbināti trīs ekskavatori, vairāki universālie iekrāvēji un gandrīz 20 strādnieki, kuru skaits vēlāk būs vēl lielāks, jo darbi rit vienlaikus gan Rūpniecības, gan Ganību ielā. “Esam piesaistījuši arī vairākus apakšuzņēmējus – no vietējiem var minēt SIA “Sorma” no Alūksnes novada un SIA “Rubate” no Gulbenes novada,” stāsta E.Krastiņš.

Satiksmi organizē ar zīmēm
Starp alūksniešiem raisās diskusija par satiksmes organizāciju remontdarbu laikā, jo Rūpniecības ielā atrodas vairākas iestādes, piemēram, Ceļu satiksmes drošības direkcijas Alūksnes nodaļa, Alūksnes rajona tiesa, SIA “Alūksnes nami”, arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības Alūksnes brigādes telpas, kā arī daudzi uzņēmumi. Teritorijā izvietotas aizlieguma ceļa zīmes “Braukt aizliegts”, kas aizliedz braukt. E.Krastiņš skaidro, ka darbu laikā strādā pēc satiksmes organizācijas shēmas, ko Alūksnes novada pašvaldība saskaņojusi ar “Latvijas valsts ceļiem”.
“Ceļa zīme “Braukt aizliegts” šajā gadījumā nozīmē, ka iela nav lietojama visiem iedzīvotājiem un transportam. Vai nu būs šādas ceļa zīmes, vai arī satiksmes regulēšana ar luksoforiem maiņvirzienā, bet tad cilvēkiem būs divreiz lielākas neērtības un ielu remontdarbi notiks divreiz ilgāk. Turklāt Rūpniecības ielā tomēr nav tik lielas satiksmes intensitātes, lai izvietotu luksoforus. Satiksmes organizācijas ziņā šis ir pilsētai labākais risinājums,” skaidro E.Krastiņš.

Iebraukt teritorijā – ja tiešām vajag
E.Krastiņš uzsver - nepieciešamības gadījumā darba darīšanās drīkst iebraukt aiz šīm zīmēm, tāpat arī iedzīvotāji drīkst braukt vajadzības gadījumā. “Nevajadzētu braukt bezmērķīgi, jo tas kavēs rekonstrukcijas darbus, turklāt nekāda komfortablā braukšana tur šobrīd nav. Tā kā apbraukšanas iespēju Rūpniecības ielai nav, tad iela būs atvērta satiksmei visu remontdarbu laiku. Vienīgais izņēmums būs īslaicīgs mirklis, kad ieklās asfaltu, jo tad gan nedrīkstēs braukt,” saka E.Krastiņš.
Ganību un Rūpniecības ielu pārbūve notiek Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektā “Alūksnes pilsētas rūpnieciskās apbūves teritorijas attīstība 1. kārta”. Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un pacietīgiem šajā situācijā. “Diemžēl nav citu ceļu, pa kuriem varētu piekļūt Rūpniecības ielā izvietotajām iestādēm un uzņēmumiem, taču kvalitatīvus braukšanas apstākļus vēlas ikviens autovadītājs, tāpat arī gājējiem ir nepieciešamas labas ietves. Jebkuru būvniecības darbu laikā zināmas neērtības būs jāpieņem un jāpacieš, lai pārbūvētu divu nozīmīgu ielu infrastruktūru,” saka E.Aploka.
— Līga Vīksna

Kategorijas