Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē “Kungi uzlūdz dāmas”

Līga Vīksna

2017. gada 13. aprīlis 00:00

40

Alūksnes Kultūras centrā 23.aprīlī pulksten 19.00 ar koncertprogrammu “Kungi uzlūdz dāmas” viesosies seši Latvijas kungi: Guntis Skrastiņš, Artis Robežnieks, Andris Skuja, Žoržs Siksna un Dainis Porgants, kā arī saksofona virtuozs Raivo Stašans.

Pieci kungi un saksofonists
Guntis Skrastiņš ir aktieris un Latvijas televīzijas populārā raidījuma “Latvijas šlāgeraptauja”, tagad “Latvijas sirds dziesma” ilggadējs un atraktīvs vadītājs. Skatītājus priecēs arī Dailes teātra dziedošais aktieris Artis Robežnieks. Viņš Dailes teātrī savas gaitas uzsāka 1996.gadā. Aktieris 2007.gadā stažējies meistarklasēs Brodvejā Amerikā. Andra Skujas vārds mūzikas cienītājiem nav svešs. Viņš koncertē jau ilgāk nekā divdesmit gadu. Līdztekus dziedāšanai viņš ir kļuvis par astroloģijas doktoru, nodarbojas ar nekustamo īpašumu apsaimniekošanu.
Dziedātājs Žoržs Siksna savu popularitāti iemantoja jau pagājušā gadsimta 70.gados, kad kopā ar tālaika zvaigznēm Viktoru Lapčenoku un Margaritu Vilcāni uzstājās tolaik Latvijā vienīgajā „Mikrofona” dziesmu aptaujā. Koncertos jautrību uzturēs arī aktieris Dainis Porgants, kurš īpašu atpazīstamību ieguva, uzstājoties kopā ar aktieri Jāni Jarānu televīzijas raidījumā “Imanta – Babīte nepietur”. Vēlāk abi pārtapa par smieklīgām un atraktīvām večiņām – Skaidrīti Krāniņu (D.Porgants) un Mildu Nabiņu (J.Jarāns). Dziedošos kungus ar saksofona spēli papildinās Latvijas mūzikas vēsturē pirmais akadēmiski izglītotais saksofonists Raivo Stašans.

Dāmām būs arī jādejo
Programmas muzikālais redaktors ir komponists Gaitis Lazdāns, kas apvienojis estrādes zelta dziesmas un ierakstījis arī vairākus pirmatskaņojumus īpaši šai programmai. Grupas dalībnieks D.Porgants atzīst – tieši G.Lazdāns izlolojis un īstenojis ieceri par grupu “Kungi uzlūdz dāmas”. “Pērn septembrī viņš mūs visus sapulcināja, piedāvāja repertuāru. Rudenī uzstājāmies ar desmit koncertiem dažādās Latvijas vietās. Panākumi bija – tas iedvesmoja turpināt, tādēļ tagad ir pavasara tūre. Salīdzinot ar rudens koncertiem, repertuārā ir nelielas izmaiņas – skanēs gan jaunas dziesmas, gan daži no kungiem ir pamainījuši savu repertuāru,” stāsta D.Porgants. Viņš atzīst, ka visus kungus vieno mīlestība uz dziesmu. “Mums patīk dziedāt, sagādāt prieku dāmām. Jāatzīst, pamatā uz koncertiem nāk tieši dāmas... Koncertprogrammā ir nianses, kad dāmas tiek aicinātas arī uz deju. Grupas nosaukuma autors ir G.Lazdāns – sākumā tas mums šķita neparasts, bet nu secinām, ka neko labāku nevar vēlēties!” saka D.Porgants.
Alūksnes un Apes novadu iedzīvotājiem viņš Lieldienās vēl krāsot visas iespējamās olas un jautrus svētkus.

Kategorijas