Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sezonu noslēdz veiksmīgi

Didzis Bauers

2017. gada 13. aprīlis 00:00

2

Šogad neierasti vēlu (8.aprīlī) notika Veru (Igaunija) sporta skolas kausu izcīņa vieglatlētikā telpās. Par tā norisi un savām domām par vieglatlētiku stāsta Alūksnes Bērnu un jaunatnes sporta skolas vieglatlētikas treneris Ilgvars Vaskis.

Otrais Veru kauss
“Aiz uzvarētāju pjedestāla bija visu trīs Baltijas valstu karogi, bet galvenokārt sacentās Igaunijas un Latvijas sportisti, no kuriem daudzi devušies uz treniņnometnēm siltajās zemēs... arī mūsu kaimiņi no Smiltenes, Gulbenes un Balviem. Daudzi to plāno darīt šonedēļ, piemēram, Jēkabpils un Madona.
Kaut arī dalībnieku bija mazāk nekā parasti, labi rezultāti neizpalika, un šeit laikam vispirms jāmin mūsu Dita Apsīte, kuras “pierakstīšanās” U-16 vecuma grupā beidzās ar lieliski veikto 60 metru barjerskrējienu (9,48), izcīnīto zelta medaļu un Veru BJSS kausu. Tam tika pievienota sudraba medaļa 60 metru gludajā distancē, arī personiskais rekords – 8,33 (elektroniskais laiks). Parasti “kašķīgais” un neapmierinātais treneris šoreiz bija apmierināts – sevišķi par veikto barjerskrējienu.
Interesanta sakritība – šis ir tikai otrais Veru kauss, pirmais bija pirms astoņiem gadiem Nadīnai Dudarei, kura pēc tam kļuva par četrkārtējo Latvijas čempioni junioriem, bet pēc tam pārtrauca trenēties mākslas nozares dēļ. Dita pagājušajā gadā bija četrkārtēja Latvijas čempione U-14 grupā. Viņa mācās arī mūzikas skolā un dejo tautas deju ansamblī. Tad nu redzēsim, kas izrādīsies pievilcīgāks, jo kultūras nams ir uzcelts, bet, lai šogad gatavotos startiem Latvijas izlasē, nāksies vien braukt uz Liteni. Kaut arī Dita ir par gadu jaunāka par savu grupu un pēc slimošanas neveiksmīgi nostartēja LVS ziemas čempionātā, domāju, ka pēc šīm sacensībām Dita izlasē atgriezīsies.

Rezultāti labi
Arī pārējās komandas dalībnieces bija jaunākais gads savās vecuma grupās, izņemot Mariannu Smoļaku, bet viņa arī atbilstoši nostartēja - 9,99 metri (divu kilogramu lodes grūšana U-14 grupā), tikai pēdējā sērijā piekāpjoties madonietei. Rezultātā - sudraba medaļa. Gadu jaunākajai šajā vecuma grupā Viktorijai Potapovai – 9,60 metri un 5.vieta, viņai arī 6.vieta 60 metru skrējienā. Sindijai Puriņai - 8,87 metri un 7.vieta. Katrīnai Tarantenkovai - 8,20 metri un 11.vieta.
Ar personīgajiem sasniegumiem finišēja Robina Klasmane 600 metros - 2,01 un 3.vieta, Inesei Locānei - 2,04 un 4.vieta, Emīlam Strodānam 800 metros - 2,58 un 8.vieta. Šajās sacensībās sagurusi izrādījās Liene Egle - augstlēkšanā 1,30 metri un 10.vieta. Aleksis Lunskis augstlēkšanā veica 1,50 metrus, ierindojoties 6.vietā, bet pamatīgi uzlabojot personisko rekordu. Šķiet, ka beidzot būs atradis savu disciplīnu. Aleksim vēl 8.vieta 60 metru barjerās.

Kopā – septiņas medaļas
U-16 grupā vēl startēja arī Lelde Melece, grūžot trīs kilogramu lodi – 8,58 metri un 4.vieta. Viņas grupas biedrs Emīls Zjukovs veiksmīgi startēja 60 metru skrējiena finālā - 7,80 un bronza. Abi ir trenera Aivara Bebra audzēkņi.
Uzteicami arī Apes treneres Aijas Latikas audzēkņi Niklāvs Korkunovs, kurš tika pie bronzas 800 metru skrējienā U-16 grupā, un Kristaps Svens Konoščenoks, kurš U-14 grupā parādīja sprintera dotības, izcīnot bronzu 60 metru skrējienā un 4.vietu 200 metru skrējienā.
Tātad kopā - septiņas medaļas! Pie tam alūksnieši gandrīz visi startēja kā jaunākie gadi savās vecuma grupās. Turklāt neņemot vērā to, ka pati degradētākā teritorija Alūksnē ir sporta laukumi pie skolām, izņemot varbūt Alūksnes novada vidusskolas laukumu, un vēl zemākā līmenī pie sporta skolas. Interese Alūksnes jaunajai paaudzei par vieglatlētiku ir un arī panākumi. Cerams, ka domes vīru skati no Pilssalas beidzot pagriezīsies arī skolu virzienā, jo tur jau ir mūsu nākotne, nevis caurbraucošie tūristi.”

Kategorijas