Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lieldienas ieskandina Jaunlaicenes amatierteātris „Jumts’’ un folkloras kopa „Putnis’’

12. aprīlis sociālās aprūpes centrā „Alūksne’’ bija īpaša diena. Pirms Lieldienām centra iemītniekus un darbiniekus iepriecināja Jaunlaicenes amatierteātris „Jumts’’ un folkloras kopa „Putnis’’.

Amatierteātris kopā ar savu režisori un Jaunlaicenes tautas nama vadītāju Māru Svārupi parādīja Anitas Grīnieces viencēlienu „Par vīriešiem un kaķiem’’. Vīriešu nebija, tāpat kaķu, bet par viņiem runāja un lomās iejutās Guna Klote ( Beāte)- zīlniece. Vēsma Bērzciema( Ilga), kura ieradusies pie zīlnieces, lai uzzinātu, kas notiek ar viņas vīru varbūt ka ir mīļākā? Ināra Liepkalīte ( Dagnija) vēlas no zīlnieces uzzināt, kur meklējams kaķis.

Pēc tam uzstājās folkloras kopas dalībnieki ar savu vadītāju Ingu Ārsti. Piebilstams, ka folkloras kopa darbojas no 1999. gada.Viņi ieskandināja Lieldienas. Tā kā bija darba diena, tad visi dalībnieki nevarēja ierasties, viņus pārstāvēja Dzintra Virka, Inese Dārziņa, Indra Troska,Guna Klote, Māra Svārupe un Inga Ārste, kura spēlēja akordeonu un iesaistīja klātesošos dziedāšanā, mīklu minēšanā, ticējumos, kas saistās ar Lieldienām, rotaļās. Jautrībā pagāja visa pēcpusdiena. Centra direktore Rasma Muceniece pateicās visa kolektīva vārdā par sagādāto prieku.

Paldies pašdarbniekiem par pretimnākšanu. Gaidīsim atkal!

Lai gaišas un Priecīgas Lieldienas!

Kategorijas