Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sāksies parka skrējiena seriāls

Didzis Bauers

2017. gada 15. aprīlis 08:15

807

Ar katru gadu skriešanas seriāls „Alūksnes pavasaris” kļūst arvien populārāks un tajā piedalās vairāki simti aktīva dzīvesveida cienītāju. Šopavasar pirkā kārta – jau 20.aprīlī.

Šopavasar sakarā ar to, ka alūksniete Ilona Marhele atzīstami startēja Olimpiskajās spēlēs, izrādot viņai godu, uz dalībnieku numuriņiem būs rakstīts “Ielūdz Ilona Marhele kopā ar Alūksnes novada pašvaldību un vieglatlētikas un orientēšanās klubu „Alūksne””. Organizatori mudina uzsākt aktīvo skriešanu pēc ziemas pārtraukuma ar šo skriešanas seriālu, jo šī būs iespēja pārbaudīt savu sagatavotību, izmēģināt jaunas distances, kurās seriāls nekad nav noticis. Šis skrējiens var kalpot kā lielisks sagatavošanās veids populārajām sacensībām „Stirnu buks”, kura viens posms norisināsies 1.jūlijā Veclaicenes pagasta Kornetos.

“Mēģinām mainīt trašu izvietojumus. Viegli tas nav, jo jādomā gan par tiesnešu telts novietošanu, gan trases reljefu. Būs divas jaunas trases - Tempļakalnā un Jāņkalniņā. Pēdējā distance būs 500 metrus gara, nāksies veikt vairāk apļu, lai sasniegtu lielāku kilometrāžu. Tā būs piemērota trase pašiem mazākajiem skrējējiem, kuri nāk vecākiem līdzi un kuriem vēl viens kilometrs ir par daudz. Visgrūtākā trase būs Tempļakalnā. Kopumā šogad būs īsāks seriāls - tikai pieci posmi, jo nolēmām valsts svētkos posmu izlaist. Četri posmi ies ieskaitē, vēlams trīs reizes piedalīties, lai var pretendēt uz vietu kopvērtējumā un seriāla medaļu,” stāsta Alūksnes novada sporta darba organizators Vilnis Veļķeris.

Skrējieni notiks ceturtdienās pa marķētu viena kilometra distanci, izņemot ceturto kārtu, kad apļa garums būs 0,5 kilometri. Katrā kārtā starts - no pulksten 16.30 līdz 18.30. Finišu slēgs pulksten 19.00. Sacensībās tiks izmantota elektroniskā laika fiksēšanas sistēma “Sport Ident”. Ar tās pielietošanu katram dalībniekam pašam jāiepazīstas pirms starta. Pieteikšanās startam notiks seriāla sekretariātā pirms sava starta. Tāpat jānorāda distances garums, kādu jūs plānojat skriet konkrētajā kārtā. Visām kārtām dalības maksa kopā ar seriāla numuru: jauniešiem (1997.gadā dzimuši un jaunāki) - 3 eiro, pārējiem - 5 eiro. Ja dalībnieks izvēlas startēt tikai atsevišķās kārtās, tad kopā ar starta numuru dalības maksa - attiecīgi 0,50 un 1 eiro par katru kārtu. Vērtēšana notiks individuāli. Rezultāti tiek noteikti pēc katras kārtas, kad uzrādīto rezultātu neatkarīgi no veiktās distances garuma pielīdzina punktiem, kurus nosaka pēc izstrādātas punktu tabulas. Kopvērtējumā ieskaita četrās, bet ne mazāk kā trīs labākajās kārtās iegūtos punktus. Seriāla apbalvošana notiks 26.maijā pulksten 18.00 E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā.

Kategorijas