Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes daļai – atkal jauns komandieris

Agita Bērziņa

2017. gada 21. aprīlis 00:00

1320

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes Alūksnes daļā  pirms divām nedēļām darbu uzsācis komandieris pulkvežleitnants Gints Ilva no Gulbenes. Izmaiņas Alūksnes daļas vadībā notikušas tāpēc, ka iepriekšējais daļas komandieris majors Genādijs Razmislovs devies pelnītā atpūtā.

Alūksne nav sveša
G.Ilva pēdējos četrus gadus veica Vidzemes reģiona brigādes komandiera vietnieka pienākumus Valmierā, taču nu izlēmis atgriezties tuvāk savai dzīvesvietai Gulbenei. “Pēc darba Valmierā Alūksne šķiet maza pilsētiņa un salīdzinoši klusa, taču Lieldienu brīvdienas rāda, ka nemaz tik mierīga dzīve Alūksnē nebūs. Ņemot vērā mērogu, notikumu bija pietiekami daudz. Tam, ka iepriekš strādāju Valmierā, ir zināmas priekšrocības. Pildot dienesta pienākumus, braucu arī uz Alūksni, tādēļ kolektīvs, apstākļi un situācija man ir zināma. Alūksne man nav nekas svešs. Varbūt mazāk pārzinu teritoriju, bet situāciju un cilvēkus zinu. Pozitīvi, ka Alūksnē ir pietiekams tehniskais nodrošinājums un arī darbinieku pietiek. Brīvu vakanču šobrīd nav. Atliek tikai strādāt,” stāsta G.Ilva.

Grib uzlabot apstākļus
Ko plānots paveikt, esot Alūksnes daļas komandiera amatā? G.Ilva norāda, ka šobrīd tiek mērķtiecīgi strādāts, lai uzlabotu sadzīves apstākļus pašiem ugunsdzēsējiem glābējiem un arī pats Alūksnes depo piedzīvotu pārvērtības. “Jau notiek projekta izstrāde jaunu garāžu būvniecībai, un, iespējams, gada nogalē uzsāks būvniecību. Līdz ar jauno garāžu būvniecību Alūksnes daļā būs arī autokāpnes, kuru šobrīd nav. Ceru, ka tuvākajos divos gados radīsies iespēja rekonstruēt administratīvo ēku. Iestrādes jau ir, un šobrīd notiek informācijas apkopošana. Alūksne ir viena no prioritārajām daļām, kur nepieciešams veikt rekonstrukciju. Esmu to izvirzījis par savu mērķi. Alūksnē domāju palikt strādāt ilglaicīgi,” teic G.Ilva.


Kategorijas