Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gaidu 1.aprīli

2010. gada 22. janvāris 09:14

484

Sveiki, mīļie laikabiedri! Tā kā lauku ceļš, kas ved garām manai viensētai, ir attīrīts no sniega un man garām atkal brauc autoveikals, esmu ar tā starpniecību nosūtījusi redakcijai kārtējo vēstuli, kurā gribu nedaudz izklāstīt savas pārdomas par pensiju atmaksu. Protams, arī es, seniore būdama, pārtieku tikai no valsts labvēlības. Manai pensijai tāpat kā citiem nestrādājošajiem nogriezti 10 procenti.

Mēs esam valdnieku acīs tā saucamie liekēži, kaut savu mūža daļu godīgi strādājuši un paši sev maizi vecumdienām pelnījuši. Tagadiņ tiek piesolīts, ka ar februāri mēs pensiju atkal saņemsim pilnā apmērā, bet ar aprīli mums atmaksās ieturēto, taču tam atskaitīšot 26 procentu iedzīvotāju ienākumu nodokli. Noklausījos es šito pa radio un uzreiz sapratu, ka tā ieturētās daļas atmaksa tāds 1.aprīļa joks vien būs. Atkal pensionāri skries sūdzēties Satversmes tiesā. Es, protams, to nedarīšu, jo kur man līdz tiesai un taisnībai tikt no savām “Migām”. Taču, ja tiešām tāds nodoklis tiks piemērots, es laikam arī no visa pārējā atlikuma ataksas atteikšos par labu nabadzīgajai valdībai un sērdienītei bankai suņa vārdā - tam Pa-Reksim .

Vispār jau valdības jokošanās ar mums, vecajiem ļaudīm, ir pārsteidzoša. Aizņemas mūsu santīmus, atļauju neprasot. Pēc tam sola atdot, bet tomēr ne visu. Ko tā valdība darīs, kad mēs, vecie, aiziesim viņsaulē, bet visi jaunie būs aizbēguši no valsts? No kā tad lāpīsies?

 

Tajā pašā laikā noprotu, ka ministrijā štati nav saplakuši un algas šiem arī nav sarāvušās. Varbūt kaut kas arī pie viņiem varētu mainīties, sākot ar 1.aprīli? Kur tad jūs esat, mūsu 100 gudrās galvas Saeimā, kāpēc neko gudrāku par pensionāru čakarēšanu neesat izdomājušas? Ziniet ko, ja šitā turpināsies, es nudien 1.aprīlī aušu kājas ceļam uz Rīgu. Pastāvēšu ar izstieptu roku pie Saeimas nama vienu dienu. Ja pa to laiku man saziedos nozagto pensijas daļu, es braukšu mājās ar mierīgu sirdi. Bet, ja tā nenotiks, tad nekustēšu no vietas tiki ilgi, kamēr man nebūs atdots viss līdz pēdējam santīmam.

Kategorijas