Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē atkal būs Tehniskās jaunrades diena

Diāna Lozko

2017. gada 21. aprīlis 00:00

0

Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes Robotikas klubu un Studentu parlamentu 12.maijā Alūksnē jau otro reizi rīkos Tehniskās jaunrades dienu. Tā sāksies pulksten 10.00 un būs dažādiem eksperimentiem bagāta līdz pat pulksten 17.00.

Palīdz ieinteresēt jauniešus
Tehniskās jaunrades diena šoreiz norisināsies Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas telpās. Ar tehniski radošām darbnīcām un sacensībām, kas aptver robotikas, mehānikas, elektronikas, ķīmijas un citas tehniskās disciplīnas, jauniešus iepazīstinās Rīgas Tehniskās universitātes studenti. Alūksnes Bērnu un jauniešu centra vadītāja Eva Aizupe atzīst, ka šāda tehniskās jaunrades diena palīdz attīstīt tehniskās nozares un ieinteresēt jauniešus izmēģināt spēkus arī šajos lauciņos. “Mūsu prioritāte novadā ir interešu izglītība, un tehniskā jaunrade šobrīd vēl nav attīstīta joma. Apzināmies, ka ir nepieciešams jauniešus ieinteresēt un arī palīdzēt darboties tehniskajos pulciņos un eksaktās zinātnēs. Šis ir viens no veidiem, kā to darīt,” pauž E.Aizupe. Viņa atzīst, ka jauniešus uzrunā arī tas, ka praktiskās nodarbības vada studenti, līdz ar to jaunieši jūtas brīvāk un uzzina daudzas jaunas lietas neformālā gaisotnē.

Iespēja piedalīties astoņās darbnīcās
Pasākumā aicināti piedalīties 5.-11.klašu audzēkņi, kuri līdz šim nav bijuši iesaistīti tehniskās jaunrades aktivitātēs, bet ir ieinteresēti radoši darboties. Katrai darbnīcai ir vadītājs un asistenti, kuri būs sagatavojuši darba vietas un visus nepieciešamos materiālus. 12.maijā dalībniekiem būs iespēja piedalīties astoņās tehniskās jaunrades darbnīcās: “Metamais kauliņš”, “Gaismas sekotāji”, “Zemestrīce”, “Lidmodeļu būve”, “Lukturītis”, “Katapulta”, “Miniķīmija” un “Vafeļu inženieris”.  Dalībniekus skolas var pieteikt līdz 26.aprīlim Alūksnes Bērnu un jauniešu centrā pa e-pastu “kristine.tomina@aluksne.lv”.


Kategorijas