Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Uzvar Tautas līgā

Didzis Bauers

2017. gada 21. aprīlis 10:29

1358

Alūksnes “SK Lagūna” komanda 2. Tautas līgā kļuva par čempioni. Tas alūksniešiem ir izdevies pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē, kad kā komandai ir izcīnīta uzvara kādā līgā. Komandu pārstāvēja Aivars Dulbergs, Valdis Prilužnijs, Guntis Dulbergs, Ingus Meisters un Dmitrijs Volkovs.

Uz vienu dienu  Cēsis kļuva par Latvijas galda tenisa galvaspilsētu. 15.aprīlī Cēsu sporta kompleksā norisinājās Latvijas komandu čempionāta galda tenisā 2016./2017.gada sezonas ceturtais, noslēdzošais, sabraukums, kurā noskaidroja labākās komandas visās līgās. Organizatori uzsver, ka šie lielie galda tenisa svētki ar tik daudz galda tenisa spēlētājiem vienuviet noteikti iegājuši Latvijas sporta vēsturē. Pirms izslēgšanas spēlēm alūksnieši sacentās ar 11 komandām trijos sabraukumos un pabeidza turnīru 3.vietā.
“Malači puikas, nepārdegām un nospēlējām ļoti labi kā komanda! Man sapnis bija par iekļūšanu starp divām labākajām komandām, bet ir vēl labāk - izcīnījām uzvaru! Prieks, ka tas sanāca ar pirmo reizi, jo starp 12 komandām tas ir ļoti labs rādītājs. Jāatzīmē, ka šī līga ir visvairāk pārstāvētā komandu skaita ziņā un par turnīra favorītiem uzskatītie jaunie Rīgas talanti palika tiki 3.vietā. Viņi trenējas pie labākajiem Latvijas treneriem, bet mēs, lauku puikas, pārsvarā visu apgūstam pašmācības ceļā,” priecājas A.Dulbergs.

Izslēgšanas spēlēs komanda par to, ka finišēja 3.vietā pēc trīs sabraukumiem, bija nosacīts “vieglais zars” - nebija jāspēlē pirmajā kārtā, sacīksti sāka no otrās kārtas kā izliktā komanda. Izdevies uzveikt pirmos pretiniekus - Skrundas komandu, tad pieveikta Tukuma komanda un finālā Rēzeknes komanda uzvarēta ar rezultātu 4:1 kā visas iepriekšējās komandas. Kaut arī spēlēts ar tikai trīs komandām, cīņas sākušās pulksten 10.00 un ap 22.00 beigušās. “Rezultāts ir diezgan pārliecinošs uzvarā pret katru komandu. Fināls bija ļoti smags. Lieliski nospēlēja V.Prilužnijs. Tālāk jau sekoja laba dubultspēle un pašam viegla uzvara, kas neatstāja vairs šaubas. Pats turnīrs bija lielisks! Pēdējā sabraukumā zālē bija 24 galdi, nekad nebiju bijis tik lielā pasākumā, atmosfēra bija super! Tagad domājam startēt arī nākamgad, ar tādu pašu nosaukumu pārstāvēsim Alūksnes novadu Latvijas līmenī. Labprāt spēlētu šajā pašā sastāvā, tikai gribētos vēl lielāku pienesumu no Ingus un Dmitrija. Apsveram iespēju pieteikt vēl vienu spēlētāju, ceru, ka citi vadošie mūsējie neatteiks, jo šis turnīrs tomēr ir labākais Latvijā,” saka A.Dulbergs.

Pašreiz Alūksnes novadā līdz septembrim sacensības nenotiks, bet mūsējie startēs citos novados. Mūsu līderim A.Dulbergam ir izdevies uzvarēt Madonas atklātajā kausa izcīņā ļoti stiprā konkurencē, bet Staru kausā Gulbenes novadā viņam ir 3.vieta.

Kategorijas