Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sākusies orientēšanās sezona

Didzis Bauers

2017. gada 21. aprīlis 10:33

331

Orientēšanās kluba „Alūksne/Ape” tradicionālās sacensības „Horizonts” šogad risinās jau 33.reizi.

Šogad laikapstākļi mazliet traucēja uzsākt orientēšanās sezonu, jo bija mazliet drēgnāks, tāpēc bija ne tik kupls dalībnieku skaits kā ierasts, jo daudzi baidījās saaukstēties. Bet tie, kuri nenobijās, attiecīgi saģērbās. Jāuzsver, ka šajā sezonā seriālā risināsies “Supersērija”, kurā ietilpst sešas seriāla “Horizonts” kārtas, no kurām summēsies četras labākās. Pēc šiem rezultātiem sezonas beigās uzzināsim 2017.gada Alūksnes novada atklātā orientēšanās čempionāta medaļu ieguvējus. Iepriekšējos gados labākos noteica pēc īpašas vienas kārtas rezultātiem.

Aptuveni 80 dalībnieki otrdien devās distancē, lai gan sniga sniegs, kas ir ļoti neraksturīgi aprīļa otrajai pusei. Interesanti, ka mūsu distancēs parādās ārzemju sportisti. Tas saistīts ar gatavošanos Pasaules čempionātam Igaunijā. Pie mums pirmo reizi orientēšanās kluba „Alūksne/Ape” vēsturē startēja Turcijas sportiste, kura žēlojās par laikapstākļiem un gludajām distancēm bez lielajiem kalniem, kas pierasts viņas mājās. Organizatori izceļ Jaunannas mūzikas un mākslas pamatskolu, kas sporta skolotājas Zojas Ribušas vadībā atveda septiņus skolēnus. Patīkami, ka mazās skoliņas atved jaunus dalībniekus, kuri izmēģina ko jaunu, un pēc finiša bērniem īkšķi ir gaisā. Ļoti spraiga cīņa ir sākusies par novada čempionāta medaļām, šī bija pirmā ieskaite. Ļoti kupli pārstāvēta ir A grupa. Protams, netrūka cīņas arī citās grupās. Atbraukuši sacensties bija arī Valmieras Pārgaujas skolēni, kuri ir ļoti spēcīgi.

Vairāk informācijas par „Horizonta” norisi un rezultātiem - kluba mājaslapā “www.aluksneok.lv”. Sacensības turpināsies nākamotrdien Strautiņu apvidū. 

Kategorijas