Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Noslēgsies kandidātu sarakstu pieņemšana. Alūksnē iesniegti seši saraksti, Apē - pieci (papildināts)

Agita Bērziņa

2017. gada 25. aprīlis 08:43

3521

Pašvaldību vēlēšanām Apē līdz šim iesniegti četri saraksti, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā. Uz domnieku vietām pretendē kandidāti no sarakstiem "Gaujiena" (līderis Andris Rubins) , "Mēs savam novadam" (līdere Astrīda Harju), "Rītausma" (līdere Veneranda Kustova),  “Vireši” (līdere Una Reķe) un "Novadnieki" (līderis Aivars Maltavnieks).

Kopumā šajos piecos sarakstos pieteikti 55 kandidāti. Starp kandidātiem lielākā daļa ir sieviešu – 61,8%, savukārt kandidātu vidējais vecums ir 48,1 gadi. Vecākais kandidāts ir 71 gadus vecs, bet jaunākais - 27 gadus vecs.

Savukārt Alūksnē iesniegti  seši saraksti. Uz deputātu vietām pretendē kandidāti no partijām "Vienotība" (līderis Dzintars Adlers), Latvijas Sociālistiskās partijas (līderis Vadims Savkovs), Vidzemes partija un Latvijas Reģionu Apvienības (līderis Aivars Fomins ) , nacionālās apvienības „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” (līdere Līga Langrate ), partijas "Alūksne un novads - mūsu zeme" (līderis Ainars Melders) un Zaļo un Zemnieku savienība (līderis Arturs Dukulis).

Kopumā šajos sešos  sarakstos pieteikti 97 kandidāti. Starp kandidātiem lielākā daļa ir vīriešu – 60,8%, savukārt kandidātu vidējais vecums ir 49,7  gadi. Vecākais kandidāts ir 78 gadus vecs, bet jaunākais - 21 gadus vecs.

Sarakstus pašvaldību vēlēšanām vēl varēs iesniegt līdz 24.aprīlim. Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanas periods ir noteikts Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumā, un ir, sākot no 50.līdz 40.dienai pirms vēlēšanu dienas, kas šogad ir no 14. līdz 24.aprīlim.

Vēlēšanu aktualitātēm seko līdzi portāla sadaļā “Vēlēšanas 2017”.

Kategorijas