Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē - “Dejas ar stīgām”

Diāna Lozko

2017. gada 28. aprīlis 00:00

4

Alūksnes Kultūras centrā 30.aprīlī pulksten 17.00 skanīgu un emocionālu koncertu “Dejas ar stīgām” sniegs pieredzējušais ģitārspēles meistars un komponists Kaspars Zemītis. Šis būs ne tikai ausīm baudāms, bet arī acīm patīkams koncerts, jo mīlestību, smeldzi un visu cilvēcisko emociju gammu izdejos arī deju skolas “Dzirnas” dejotāji horeogrāfa Agra Daņiļeviča vadībā.

 Mūzika nav tikai izklaidei
“Alūksnē pēdējo reizi gan viesojos ļoti sen, kad biju pavisam jauns un dziedāju zēnu korī. Bijām atbraukuši dziedāt uz Pilssalas estrādi. Ļoti gaidu šo tikšanos 30.aprīlī, jo esmu daudz labu vārdu dzirdējis par atjaunoto Alūksnes Kultūras centru,” teic Kaspars Zemītis, kurš savulaik ir bijis  latviešu grupas “Time After Time” dalībnieks. Viņš uzskata, ka mūzika nav domāta tikai izklaidei un atpūtai. “Mans kā mūziķa uzdevums ir parādīt, ka mūzika ikviena cilvēka dzīvē nozīmē ļoti daudz ko. Tad, kad latvieši, kā jau dziedātāju tauta, sanāk kopā un mājas vai svētku gaisotnē dzied, tas nereti ir patiesāks mūzikas mirklis nekā tad, kad cilvēki sagrimējušies stāv uz skatuves prožektoru gaismā. Es izbaudu ļoti dažādu mūziku un arī vietas, kur varu uzstāties. Nav nozīmes, vai jāuzstājas lielpilsētā vai mazpilsētā. Esmu muzicējis arī ļoti nelielā klausītāju lokā, un koncerts bijis ļoti emocionāls,” uzsver K.Zemītis un atzīst, ka ir priecīgs par iespēju viesoties Alūksnē.

Skatuves partneri – gan solisti, gan koris
Starp K.Zemīša skatuves partneriem ir dziedātāji Intars Busulis, Daumants Kalniņš, Linda Leen, Renārs Kaupers un daudzi citi Latvijā zināmi un iemīļoti mūziķi. Jau vairākus gadus viņu vieno arī sadarbība ar Valsts Akadēmisko kori “Latvija” un diriģentu Māri Sirmo, kā arī ar Latvijas Radio kori. 30.aprīļa koncertprogrammu caurvij dažādos laikos un dažādos sastāvos tapušas K.Zemīša kompozīcijas, kā arī viņa veidotās citu autoru skaņdarbu aranžijas. Šajā koncertā līdz ar K.Zemīti uzstāsies vijolnieces Līva Plociņa un Madara Gaile, Ineta Abakuka (alts), Madara Norbūte (čells), kā arī dejotāji Līga Kavace, Kārlis Božs, Natālija Kondrašova, Kristaps Ceļmalnieks un Amanda Reinharde.
—  Diāna Lozko

Kategorijas