Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes “Pelikāni” - Apes novada čempioni florbolā!

Didzis Bauers

2017. gada 28. aprīlis 00:00

9

Ar Alūksnes komandas “Pelikāni” uzvaru dramatiskā un skaistā finālspēlē beidzies Apes novada čempionāts florbolā.

Pusfinālos - trīs Alūksnes novada komandas
Dienas pirmajā pusē notika pirmais pusfināls starp HK “Ape” un “Liepnu”, kas beidzās ar minimālu uzvaru par labu pagājušā gada čempioniem apeniešiem ar rezultātu 4:3. Otrajā pusfinālā komanda “Pelikāni” pārliecinoši uzvarēja “Jaunlaiceni” - 6:1. Spēle par 5.vietu starp “Aļņiem” no Smiltenes un “Bitēm” no Vidagas ritēja punkts punktā. Veiksmīgākas šajā spēlē bija Vidagas “Bites” - 4:3.
Dienas otrajā pusē tika sadalītas medaļas. Par 3.vietu laukumā cīnījās ”Jaunlaicene” un “Garaiskalns Liepna”. Viss liecināja, ka jaunlaicenieši apņēmušies šoreiz izcīnīt medaļas, jo vienmēr palikuši ceturtie. Vienubrīd “Bites” arī atradās vadībā ar 5:3. Tad sekoja nevajadzīgs noraidījums - 5:4. Minūšu pārtraukumi palīdzēja liepniešiem, un viņi pierādīja, ka nav velti mērojuši garo ceļu uz Api, pēdējās minūtēs izlīdzinot rezultātu un arī uzvarot ar 6:5.

Dramatisks fināls
Finālspēlē neradās šaubas, ka laukumā tiekas čempionāta labākās komandas. Spēles sākums pārliecinoši labāks izdevās apeniešiem. Jau 40.sekundē Ritvars Repuls atklāja rezultātu - 1:0, pēc pusminūtes “Ape” jau bija vadībā ar 2:0. “Pelikāni” samazināja pārsvaru uz 2:1. Trešajā minūtē Toms Leitis atkal palielināja rezultātu apeniešiem - 3:1. Astotajā minūtē alūksnieši nerealizēja soda metienu, bet vēlāk iemeta. Rezultāts kļuva 2:3. Uz to vēlreiz atbildēja viens no apeniešu labākajiem spēlētājiem R.Repuls - 4:2. Alūksniešu sastāvā spēlējošais Ritvars Ņeupakojevs samazināja rezultātu uz 3:4. Šāds rezultāts noturējās līdz otrā puslaika un spēles pēdējām četrām minūtēm. Apenieši realizēja soda metienu – 5:3. Likās, ka spēles liktenis jau ir izšķirts. Bet alūksnieši nepadevās un pēdējās trīs minūtēs mēģināja glābt spēli, kas arī izdevās. “Apei” sekoja noraidījums, un 28 sekundes līdz spēles beigām rezultāts bija tikai 4:5. Uzbrukuma viļņi vēlās uz apeniešu vārtiem, un 16 sekundes pirms spēles beigām gavilēja alūksnieši, jo viņi fantastiski bija panākuši pagarinājumu pamatlaikā – 5:5! Pagarinājuma 43.sekundē skaistu, ātru un zibenīgu kombināciju noslēdza Raitis Teters-Teterovskis un R.Ņeupakojevs - alūksniešu gaviles bija saprotamas, jo viņi ir Apes novada atklātā čempionāta uzvarētāji.

Labākie turnīrā
Uzvarētāju komandā spēlēja: Andis Bukalders, Ģirts Boks, Ivars Laiva, Arvis Solims, Artūrs Aire, Juris Valgums, Kristaps Bērziņš, Jānis Štrauss, Renārs Cepurnieks, Roberts Jakovičs, R.Ņeupakojevs, Raitis Teters-Teterovskis, Renārs Teters-Teterovskis un Rolands Ozoliņš.
Čempionāta labākais vārtsargs - Dagnis Lemko (Jaunlaicene), labākais aizsargs - Haralds Aldis Ābrams (Ape), labākais uzbrucējs - Raitis Teters-Teterovskis (“Pelikāni”). Tika apbalvoti arī labākie spēlētāji komandās: Uģis Fišers (Trapene), Artūrs Bračka (Ape), Krišs Spirks (“Garaiskalns Liepna”), Dairis Smelters (Jaunlaicene), Elvis Apsītis (Smiltenes “Aļņi”), R.Ņeupakojevs  (“Pelikāni”), Reinis Kazaks (Vidagas “Bites”).

Kategorijas