Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ziemeru mazpulkam – 20

Agita Bērziņa

2017. gada 3. maijs 00:00

42

29. Ziemeru mazpulks atjaunošanas 20. dzimšanas dienu atzīmēja, svinot Baltā galdauta svētkus. Pie balti klātā galda sēdās panākumus guvušie mazpulcēni, viņu vecāki, mazpulka draugi un cilvēki, kuri šo gadu garumā bijuši kopā ar mazpulku un atbalstījuši tā darbību.
Mazpulka vadītājs visus šos gadus ir Jānis Bērtiņš. Viņš atceras, ka atjaunot pagastā šādu organizāciju tolaik pamudinājis pagasta padomes priekšsēdētājs Vilis Pauliņš. Vienmēr, gan toreiz, gan tagad, mazpulks ir pagasta atbalstīts. Pavisam mazpulka rindās šo 20 gadu laikā bijuši 160 bērni, no tiem mazpulka gaitas ar Goda nomināciju un balvu - sudraba karotīti beiguši 40 mazpulcēni. 4 jaunieši mazpulcēnu gaitas turpinājuši Rīgas klubiņā, par viņiem J.Bērtiņam ir vislielākais prieks. Tie ir Lolita Hercoga, Patrīcija Prindule, Evelīna Pauloviča un Gatis Keišs.
Tāpat J.Bērtiņš atcerējās aktīvās mazpulka gaitas beigušos jauniešus, kuri guvuši panākumus  darbu skatē jeb projektu forumos – Armandu Pauloviču, Dairi Smelteri, Justīni Smelteri, Jāni Pauloviču, Robertu Prinduli, Mārtiņu Prinduli, Agnesi Sprici un Madaru Sprici. Ziemeru mazpulkā šobrīd darbojas 20 bērni. Ar panākumiem to dara Evelīna Cīrule, Sabīne Kokareviča, Sanija Cīrule, Reinis Lazdāns, Andis Āboliņš, Ralfs Voropajevs, Sindija Voropajeva, Nadīna Luika, Megija Mičule, Evelīna Prindule.
Visa novada mazpulku bērni svētkos vienojās kopīgā galdautu izstādē. Kā teica J.Bērtiņš – tie ir no vecmāmiņu pūra lādes un, lai arī vairs nav tik spilgti balti, izlikti apskatei un apbrīnam.
Alūksnes novadā šobrīd darbojas pieci mazpulki – Ziemeru, Strautiņu, Bejas, Ilzenes un E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas.

Kategorijas