Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Mārkalnē izveido iedzīvotāju interešu telpu

Agita Bērziņa

2017. gada 3. maijs 00:00

478

 Mārkalnē, svinot Baltā galdauta svētkus, atklāja iedzīvotāju interešu telpu Mārkalnes skolas ēkā. Bijušais zēnu darbmācības kabinets nu kļuvis par gaišu un mūsdienīgi aprīkotu telpu, kur iedzīvotāji var ne vien interesanti pavadīt brīvo laiku, bet arī apgūt jaunas zināšanas.

Būs jaunas nodarbības
Teritorijas attīstības speciālists Viesturs Zaķis stāsta, ka paši pagasta iedzīvotāji izrādījuši interesi par šādas telpas nepieciešamību, tādēļ pagasta pārvalde radusi iespēju vēlmi īstenot. Jau iepriekš telpu izremontēja, izmantojot Alūksnes novada pašvaldības piešķirto naudu teritorijas attīstībai, taču tagad piesaistīts Alūksnes lauku partnerības projektu konkursa finansējums. “Esam ne vien iegādājušies skapjus, krēslus, galdu, televizoru, mūzikas centru un videokameru, bet arī vienu sienu izveidojuši par spoguļsienu. Spoguļsiena noderēs ne vien deju nodarbībām jaunietēm, bet arī vingrošanas nodarbībām, kuras plānojam uzsākt rudenī. Vingrošanas nodarbībām iegādājāmies arī paklājiņus,” stāsta V.Zaķis. Projekta kopējās izmaksas - 2693 eiro. V.Zaķis priecājas par partnerības dāvāto iespēju īstenot mazus, bet vietējiem iedzīvotājiem nozīmīgus projektus, iegādājoties paliekošas lietas.

Senlolota iecere
“Sākotnēji bija doma veidot jauniešu interešu telpu, taču sakarā ar skolas likvidāciju izlēmām to veidot kā visa vecuma Mārkalnes iedzīvotāju interešu telpu. Par telpas nepieciešamību runājām jau gadiem. Līdz šim bērni un jaunieši kā bāzes vietu izvēlējās bibliotēku, bet seniori kopā sanāca plašajās tautas nama telpās. Tagad visi varēs tikties speciāli pielāgotās telpās. Katram pulciņam vai domubiedru grupai būs savs skapis, kur atstāt mantas. Šaubu par to, vai telpa tiks izmantota, nav. Interese ir, un sadalīsim dienas, kurās nāks, piemēram, dejotājas un kurās seniori. Jauno telpu izmantosim arī bibliotēkas pasākumiem, piemēram, tiekoties ar kādiem rakstniekiem,” stāsta bibliotēkas vadītāja Sanita Silirova. Viņa cer, ka jaunā telpa būs motivācija arī viensētās dzīvojošajiem iznākt no mājas, lai kopīgi tiktos. Viņa arī aicina ikvienu izteikt savas idejas un ierosinājumus nodarbībām.

Kategorijas