Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Augstākā pakāpe - “Atzelei”

Agita Bērziņa

2017. gada 3. maijs 00:00

52

Alūksnes, Gulbenes un Balvu koru apriņķa skatē visaugstāk žūrija novērtēja Alūksnes Kultūras centra skolotāju kori “Atzele”, piešķirot tam Augstāko pakāpi. Divus senioru, piecus sieviešu, vienu vīru un desmit jauktos korus sestdien Alūksnes Kultūras centrā vērtēja Alūksnes, Gulbenes un Balvu koru apriņķa virsdiriģents Roberts Liepiņš, komponiste Selga Mence un diriģents Gints Ceplenieks.
Žūrija, paziņojot rezultātus, atzina, ka uzstāšanās bija ļoti interesantas, bija daudz kas labs un šis tas ne tik labs. “Skates un konkursi ir tās vietas, kur dziedātājiem un arī diriģentiem ir uztraukums, un tas ir pašsaprotami. Ja uztraukuma nebūtu, vismaz diriģentam, tad ir jābeidz to darīt, jo uztraukums ir pilnīgi normāls un tā cilvēks jūt atbildību. Kādam tas izpaužas vairāk, kādam mazāk,” teica R.Liepiņš. S.Mence atzina, ka ir padarīts daudz un skan labi, bet tikpat daudz jāizdara, lai skanētu vēl labāk, skaistāk un visiem būtu tiešām lieli, skaisti svētki gan šogad modelēšanas koncertos, gan nākamgad lielie svētki.
Pirmo reizi Alūksnē žūrijas sastāvā bija G.Ceplenieks. Viņš atzina, ka alūksniešiem ir pamats lepoties ar skaistajām Kultūras centra telpām. “Šāda zāle ir ne tikai iespaidīga, bet arī ļoti piemērota žūrijas darbam, jo dzirdam visu, kas ir un kā nav. Uz skatuves priekšnesumu ietekmē, pirmkārt, telpa, nerunājot par mājasdarbu, otrkārt – kora izvietojums, treškārt – akustika, ceturtkārt – klavieres un koncertmeistars, kopējā vienotība. Iepriecināja priekšnesumi, kur koncertmeistars arī piedalījās procesā un deva atbalstu korim. Iepriecināja nianses, par kurām diriģenti bija padomājuši muzikālā snieguma ziņā. Jauktajiem koriem spektrs ļoti dažāds – no vēlmes pēc skaista unisona līdz pilnskanīgam kora forte dziedājumam, bet daudziem varu teikt – jābeidz slaistīties pa B grupu un jātiecas uz A grupu, jo tie noteikumi nav tik nepaceļami,” pauda G.Ceplenieks. Viņš vēlēja, lai Latvijas simtgades dziesmu svētki katram personīgi ir labākie un pilnvērtīgākie - gan dziedāšanas, gan sajūtu un emociju gammas ziņā.

REZULTĀTI

Alūksnes Kultūras centra senioru koris “Brūklenājs” (diriģente Ilze Briediņa) - I pakāpe (41,22 punkti);
Ziemera pagasta sieviešu koris “Elisa” (diriģente Ilze Briediņa) - II pakāpe (36 punkti);
Trapenes pagasta sieviešu koris (diriģente Ilze Dāve) - II pakāpe (37,11 punkti);
Kolberģa tautas nama jauktais koris “Ezerlāse” (diriģente Ingrīda Pilskalne) - II pakāpe B grupā (35,89 punkti);
Apes tautas nama jauktais koris “Ape” (diriģente Sandra Oto) – II pakāpe B grupā (38,67 punkti);
Alūksnes Kultūras centra skolotāju koris “Atzele” (diriģenti Jānis Baltiņš, Ina Perevertailo) – Augstākā pakāpe A grupā (45,56 punkti).

Kategorijas