Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Skriešanas seriāls uzņem apgriezienus

Didzis Bauers

2017. gada 3. maijs 08:16

503

Skriešanas seriālā “Alūksnes pavasaris 2017” aizvadīti jau divi posmi, kuri atzīmējušies ar rekordlielu dalībnieku skaitu.
Kaut arī daba mūs nelutina un ir pavasarīgi vēss laiks, ar 158 dalībnieku startu tika uzsākts seriāls, par kura reklāmas seju šogad kļuva alūksniete Riodežaneiro Olimpisko spēļu dalībniece Ilona Marhele. Viņa ne tikai dalīja autogrāfus, bet arī skrienot uzmundrināja draugus distancē. Iepriekšējā gada skrējiena seja bobslejists Intars Dambis arī bija starp dalībniekiem un uzmundrināja skrējējus ar savu piemēru. Vislielākā piekrišana bija 1 kilometra distancei, bet skrējēji kā jau ierasts var izvēlēties līdz 10 kilometriem garu distanci.
Otrajā posmā jau labāki laika apstākļi uz starta aicināja arvien jaunus skrējējus. Organizatori sev un jums uzdod tikai vienu jautājumu - vai šajā sezonā uz starta ieraudzīsim 200 skrējējus? 2.kārtā to skaits jau pietuvojās 170! Atgādinām, ka 3. sacensību kārta risināsies 11.maijā Tempļakalna parkā (starts - pie ezera pretim rotondai, automašīnas novietojamas tikai atļautajās vietās stāvlaukumos). Pēc daudzu dalībnieku lūguma distancē varēs doties jau no pulksten 16.00. Šī distance ir jaunums seriāla norisē, jo iepriekš viss notika tikai parka teritorijā. Tas arī nozīmē, ka šī būs pati grūtākā trase seriālā. Nākamais posms arī būs jaunums, jo norisināsies Jāņkalniņā un būs neierasts distances garums - 500 metri.

3.kārta       
11.maijā Tempļakalnā (netālu no gājēju tilta)
4.kārta       
18.maijā Jāņkalniņā pie Kvēpīša ezera
5.kārta       
25.maijā Pie Eola tempļa Muižas parkā (trase pretējā virzienā 2.kārtai)

Kategorijas