Aluksniesiem.lv ARHĪVS

"Prāta laboratorijas" uzvarētāji - "Malēnijas negudrie" (papildināts)

Rainers Mario Cimdiņš

2017. gada 9. maijs 08:22

11243

Piektdien, 5.maijā Apē noslēdzas erudīcijas spēles “Prāta laboratorija” 2016./2017.gada sezona, kurā ne tikai noskaidroja 8. spēles uzvarētājus, bet arī sumināja labākas komandas sezonas kopvērtējumā. Šoreiz spēles dalībnieki tika aicināti ziedot dažādu praktisku lietu iegādei Apes Tautas namam un Radošo ideju centram.

Spēlē trešo vietu izcīnīja alūksniešu “Restarts”, otro Jaunlaicenes komanda “Šveices naži”, bet pirmo vietu jau trešo reizi šajā sezonā komanda no Alūksnes “Malēnijas negudrie”. Arī šī spēle spēja pulcēt pilnu Apes Tautas nama zāli, kopumā piedaloties 25 komandām.

Komanda “Malēnijas negudrie” ar savu stabilo spēli visas sezonas garumā arī izcīnīja “Prāta laboratorijas” 2016./2017.gada sezonas kopvērtējuma čempionu titulu, otrajā vietā ierindojās alūksniešu “Ceturtais piegājiens”. Komandai “Restarts” pēdējā spēle bija īpaši veiksmīga iegūto punktu ziņā, kas viņiem ļāva iespraukties starp četriem labākajiem. Tāpēc, lai noskaidrotu sezonas trešās vietas ieguvējus, kapteiņu cīņā sacentās “Restarts” un apeniešu “Jakobsoni”, uzvaru izraujot “Restartam”. Sumināti tika arī ceturtās vietas ieguvēji “Jakobsoni” un piektās vietas izcīnītāji “Šveices naži”, kuri, pateicoties pēdējai spēlei, spēja pakāpties pat par trīs vietām.

Tādu lietu kā galdautu, krūžu un glāžu iegādei Apes Tautas namam dalībnieki saziedoja 254 eiro, un šoreiz lielākie ziedotāji bija komanda “Zvans draugam”, kuri labo mērķi bija gatavi atbalstīt ar 30 eiro, par to balvā saņemot Egona Brīdaka gleznu “Ceļš Janku tuvumā”.

Komandas šoreiz sacentās erudīcijā jautājumos par lauksaimniecības tehniku, pasaules valstu dīvainākajām tradīcijām, studentu korporācijām, Latvijas uzņēmumu zīmoliem, kā arī aktualitāšu, mūzikas un jaukto jautājumu pārzināšanā. Vislabāk komandām veicās ar traktortehnikas atpazīšanu, bet sliktākas zināšanas laborantiem bija par Latvijas studentu korporācijām un to tradīcijām.

Organizatori saka milzīgu paldies gan visiem, kas spēli atbalstīja šajā spēlē, gan visas sezonas garumā. Balvas 5.maija un kopvērtējuma uzvarētājiem bija sagādājuši: Alūksnes un Apes novada fonds, Apes Tautas nams, Apes un Alūksnes novada domes, Apes un Alūksnes Tūrisma un informācijas centri, Ināras un Borisa Teterevu fonds, Kristaps Kaulakans no SIA “Wood Studio”, Santa Melece no pirtsbaudas.lv, Vineta Meistere, “Malienas Ziņas”, kuģītis “Marienburg”, plosts “Kaija”, motoklubs “Ape” un Alūksnes Kultūras centrs.

“Katra “Prāta laboratorijas” sestdiena mums ir īpaši svētki. Jautājumu gatavošana sagādā prieku un nodarbi garajiem vakariem, bet spēles dienas dod enerģijas lādiņu un pozitīvas emocijas vēl visam mēnesim. Gandarījums par interesantu spēli, labiem vārdiem no dalībniekiem un kopīgi saziedoto naudu labiem darbiem Alūksnes un Apes novados ir neizmērojams un spēli turpināsim arī nākamajā sezonā. Jau ir padomā vairāki jauninājumi, lai spēli padarītu interesantāku, plānojam arī izsludināt ideju iesūtīšanu labo darbu pieteikšanai. Spēles veiksmes formula slēpjas sirsnīgumā, kas valda Apes Tautas namā un komandu starpā. Priecē, ka šajā sezonā balvas atbalstītājiem līdzcilvēki, organizācijas un uzņēmumi jau piedāvāja arī paši. Divu sezonu laikā laikam esam radījuši par sevi labu iespaidu. Tas priecē. Gribu īpaši uzteikt Ilvu Sāri, Apes Tautas nama vadītāju, un Dzintru Zvejnieci, Alūksnes un Apes novada fonda priekšsēdētāju, par atbalstu un labo sadarbību spēles organizēšanā,” saka spēles vadītāji Arita un Roberts Zvejnieki.

Sadarbībā ar Alūksnes un Apes novada fondu spēles dalībnieki šosezon kopumā 8 ikmēneša spēlēs un vienā Apes pilsētas svētku spēlē savāca ziedojumus 2308,3 eiro apmērā, tādējādi dāvājot praktiskas lietas Apes Tautas namam, līdzfinansējot Aleksandra Pelēča bērnu dzejas krājuma “Čabiņš” izdošanu, Mālupes rokdarbnieču klubiņam iegādājoties šujmašīnu, palīdzot labiekārtot Apes bērnu laukumu ar karuseli, papildinot dzīvnieku mājas “Astes un ūsas” barības krājumus, dāvinot mūzikas instrumentus Apes bērnudārzam, tējkannas un preses abonementus sociālās aprūpes centram “Trapene”, spēlēs Gaujienas internātpamatskolas audzēkņiem, kā arī sniedzot savu artavu iecerei uzstādīt vēsturisko vietrādi Rīga-Tartu-Pleskava Apes centrā.

Nākamā “Prāta laboratorijas” spēle plānota augusta ceturtajā nedēļas nogalē, atzīmējot Apes pilsētas svētkus. Bet nākamā sezona atsāksies rudenī.

Kategorijas