Aluksniesiem.lv ARHĪVS

‘’Kopā mēs varam -2’’

Jau otro gadu ANV neformālā jauniešu grupa “ANV sargi” aicināja jauniešus sagaidot Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienu pārbaudīt savas zināšanas Latvijas vēsturē, drošības un pirmās palīdzības jautājumos, kā arī nostiprināt komandas vienotību militārajā stafetē. Šajā gadā aicinājumam atsaucās 12 komandas no Alūksnes novada skolām - Ernsta Glika Alūksnes valsts ģimnāzijas 9.b klases komandas ‘’Meitenes’’ un ‘’Pērles’’, Jaunlaicenes pamatskolas komanda, Ziemeru pamatskolas komanda, Strautiņu pamatskolas 7. un 8.klases komandas, Alūksnes novada vidusskolas 9.klases komandas ‘’Aldis’’ un ‘’Pirāti’’ , 6.klases komandas ‘’Spilgtās beretes’’ un apvienotā komanda (6.,7. klase) ‘’Vilki’’ , 8.klases komandas ‘’Sadamaza’’ un ‘’Mežonīgie lāči’’.

Komandām tika uzdots mājasdarbs sagatavot vienotu saukli un piedomāt pie komandas vienota kopskata. Dienas sākumā komandas prezentēja savus mājasdarbus, tālāk devās jauniešu sagatavotajā dažādu pārbaudījumu stafetē, kas sastāvēja no 8 uzdevumiem – Tests, Latvijai 100, Purvs, Bumbiņa ūdenī, Zābaks mērķī, Labirints, Maskēšanās, Kara migla, kā arī iespēja iegūt punktus papildus uzdevumā par militārajām dienesta pakāpēm Latvijas armijā. Kopā par uzdevumiem varēja iegūt 65 punktus. Šī gada sacensībās 1.vietu ieguva Ziemeru pamatskolas komanda (51 punkti), 2.vietu – Alūksnes novada vidusskolas 9.klases komanda ‘’Pirāti’’(47,5 punkti), 3.vietu – Alūksnes novada vidusskolas 8.klases komanda ‘’Mežonīgie lāči’’(46 punkti).

Paldies par sagatavotajiem vēstures jautājumu posmiem skolotājiem Lāsmai Gibalai un Vadimam Savkovam, par foto mirkļiem Martai Dzelzskalējai – Kalējai, par atbalstu aktivitāšu organizēšanā un vadīšanā zemessargam, skolas absolventam, Vladislavam Ņedaivodinam. SIA “Unti” ANV virtuves kolektīvam par gardo zupu. Vislielākais paldies direktorei Ilzei Līviņai, skolotājiem Andrim Čečiņam un Dacei Alksnei par atbalstu un palīdzību sagatavošanās darbos, lai pasākums būtu izdevies un viss noritētu labi. Paldies skolu komandām par atsaucību un aktīvu darbošanos!

Kategorijas