Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atrāda komandu

Didzis Bauers

2017. gada 12. maijs 00:00

3

Šīs sezonas noslēguma pasākumu biatlonists Andrejs Rastorgujevs ne velti izvēlējās rīkot Alūksnē un tās distanču slēpošanas un biatlona trasē “Mežinieki”, jo tieši šeit ir viņa dzimtā vieta, šeit sākušās viņa biatlona gaitas Sergeja Sverčkova vadībā un te pavadīts ļoti daudz laika trenējoties. Pagājušajā nedēļā tas bija pasākums, lai pateiktu paldies saviem tuvākajiem, draugiem, komandai, atbalstītājiem un izrādītu godu šai vietai.

Beidzot visi kopā
Pasākumu vadīja Andreja draugs, komandas “Team Rastorgujevs” pārstāvis un menedžeris Normunds Putns. Viņš atzina, ka šis ir pasākums, kurā visa Andreja komanda ir sabraukusi kopā vienā laikā un vietā, kas līdz šim nav izdevies. Viņš iepazīstināja ar komandu, kurā bez pasaules klases biatlonista ir arī pasaules klases treneris Intars Berkulis. Viņš atzina, ka tagad ir daudz domāts par pagājušo sezonu un tiek nopietni meklēti risinājumi nākamajai olimpiskajai sezonai. Pirmoreiz ir aizbraukts uz Zalcburgas šaušanas laboratoriju un atrastas nianses, pie kurām jāpiestrādā. Darbs tikšot ieguldīts liels, un noteikti rezultāti neizpaliks. Bija ieradušies arī īpaši viesi no Norvēģijas - Ole Bjorns un Peru Olavs. Tie ir vīri, kas kopš pagājušā gada nodarbojas ar Andreja slēpju servisu, gādā, lai viņa slēpes būtu pašas ātrākās. Kā atzina Normunds, tad šo vīru pienesums bija viens no svarīgākajiem Andreja panākumiem šosezon.
Mārtiņš Majors, kurš pieslēdzies komandai, šogad gādā, lai tai būtu labāka komunikācija, un ir piesaistījis vienu lielu sponsoru, ko komanda ļoti novērtē. Toms Zvīnis atbalsta mājaslapu komandai, viņš gādā par jaunāko informāciju tajā, viņš arī ir komandā no šī gada. Protams, arī alūksnietis, biatlona treneris Valdis Bērziņš, kurš ar savu lielo pieredzi palīdz Andrejam un ir kopā ar viņu sacensībās. Normunds uzsvēra, ka nākamgad visi šie vīri gādās par to, lai biatlonistam tikai būtu jādomā par treniņu darbu un startu sacensībās. Atbraukuši bija arī Aldis un Līga Cīruļi, kuri ir sportista dakteri. Ieradušies bija arī Alūksnes novada domes pārstāvji, Latvijas olimpiskās vienības pārstāvji un Latvijas Biatlona federācijas pārstāvji.

Aplūko inventāru un medaļas
Pēc oficiālās daļas viesiem bija iespēja aplūkot biatlonista inventāru, izcīnītās medaļas, baudīt uzkodas un iesaistīties šaušanā pa biatlona mērķiem, vērot norvēģu paraugdemonstrējumus slēpju sagatavošanā un patronu lādēšanā aptverēs uz ātrumu. Daiļā dzimuma pārstāves brīnījās, kā var Andrejs trāpīt, šaujot stāvus, jo tas esot ļoti grūts vingrinājums. Kungus vairāk interesēja slēpju sagatavošana. Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Jānis Kols atzina, ka arī viņu sporta veidā liela nozīme ir slieču sagatavošanai un profesionāļu piesaiste devusi rezultātus iepriekšējā sezonā.
Savā “Instagram” kontā Andrejs atzīmē, ka aizvakardiena viņam ir īpaša, jo šaušanas trenere no Norvēģijas ir ieradusies Rīgā un viņš aizvadījis pirmo treniņu šautuvē. Tas varētu iepriecināt līdzjutējus, jo tiek strādāts pie šaušanas, kas liedza kāpt uz daudziem goda pjedestāliem iepriekš. Kā zinām, tad kā slēpotājs viņš ir viens no ātrākajiem pasaulē.

Kategorijas