Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Alūksnes pilsētas sākumskolas koncerts “Stāsts par manu skolu”

Teksts un foto: Līga Vīksna

2017. gada 12. maijs 10:11

81393

Alūksnes Kultūras centrā 11.maija vakarā pulcējās daudz mazu un lielu alūksniešu, tiekoties Alūksnes pilsētas sākumskolas koncertā “Stāsts par manu skolu”.

Alūksnes pilsētas sākumskolā šajā mācību gadā mācās 378 skolēni – tā ir lielākā Alūksnes novada skola. Koncertā tika daudzpusīgi parādīts tas, ko skolēni apguvuši šā mācību gada laikā: dejās,dziesmās, sportā un citās nozarēs. “Šodien bija lieliska iespēja redzēt daļu no tā, ko mēs ikdienā skolā darām. Stāstu par skolu veidoja ļoti daudzi cilvēki – gan tie, kuri šodien piedalījās koncertā, gan tie, kuri palika aizkadrā, kā arī vecāki un vecvecāki. Bez viņu palīdzības un atbalsta nav iespējama gandrīz neviena skolas diena,” atzina Alūksnes pilsētas sākumskolas direktore Uva Grencione.

Sagaidot Latvijas simtgadi un aizņemoties ideju no ārzemju latviešiem, sākumskolā pavasarī veidoja Stāstu segu. Skolēni tai sarūpēja katrs savu auduma gabaliņu, uz tā attēlojot savas izjūtas par Alūksni, novadu un Latviju. Tagad Stāstu segu var aplūkot Alūksnes Kultūras centra foajē. Sākumskolā uzsver: šī sega ir unikāla, jo tajā ir stāsts par apmēram 280 skolas ģimenēm. Tā ir unikāla ne tikai skolai, bet visai Alūksnei un daļai Alūksnes novada, no kurienes nāk sākumskolas  skolēni. Stāstu segu palīdzēja izveidot, katru auduma gabaliņu saliekot kopā, trīs mammas – Līga Biete, Sanita Prazņicāne un Vineta Bumbiša, kuras sumināja koncerta noslēgumā.

Liels paldies tika teikts arī pedagogiem, kuri gatavoja skolēnus koncertam: Inai Perevertailo, Dignai Ķīsei, Ingai Meirānei, Mārcim Kalniņam, Ingūnai Dovgānei, kā arī Unai Teterei – Teterovskai un pārējiem, kuri palīdzēja krāšņā svētku prieka radīšanā.

Kategorijas