Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atklāj basketbola čempionāta jubilejas sezonu

Ilze Bogdanova

2010. gada 19. janvāris 17:24

12028

Nedēļas nogalē starts tika dots vienam no gaidītākajiem gada notikumiem pašmāju sporta dzīvē – Alūksnes novada I čempionātam basketbolā. Lai gan šogad tas aizrit zem pilnīgi jauna nosaukuma, šogad aprit 25 gadi, kopš organizēts pirmais pašmāju basketbola turnīrs.

“Šis čempionāts gadu gaitā kļuvis par vienu lielu basketbola draugu saietu. Ir nomainījušās komandas un spēlētāji, bet turnīra būtība saglabājusies nemainīga – reizi gadā sanākt visiem kopā, lai satiktu sen neredzētus draugus un paskatītos, kā pa šo gadu esam mainījušies meistarības ziņā,” saka Alūksnes Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktors un basketbola treneris Juris Iesalnieks.

Šis gads viņam ir īpašs ne tikai ar ilggadējā turnīra jubileju, bet arī Alūksnes novada pašvaldības izrādīto uzticību, kas pirmo reizi organizatorisko jautājumu kārtošanu uzticējusi viņa vadītajam basketbola klubam “Alūksne”. Lai gan čempionāta būtība palikusi nemainīga, šoreiz ieviests kāds nozīmīgs jauninājums, proti, komandas sadalītas divās apakšgrupās nevis pēc iepriekšējā gada rezultātiem, bet gan izlozes veidā. “Šogad nolēmām, ka pirmajā etapā ļausim visiem sevi pierādīt. Tas saistīts ar čempionāta mērķiem, kur galvenais ir nevis veicināt komandu skaita pieaugumu, bet gan meistarības līmeņa celšanos. Cerēsim, ka, pateicoties jaunajai kārtībai, komandas spēs paskatīties uz sevi no cita skatpunkta, izvērtējot savus spēkus un varēšanu gan pret spēku ziņā līdzvērtīgajām pretiniecēm, gan turnīra favorītēm,” spriež J.Iesalnieks.

Uzveic pērnā gada laureātus

Nedēļas nogalē komandas aizvadīja savas pirmās spēles jaunajā apakšgrupu sadalījumā, kur sestdien tikās B grupas, bet svētdien – A grupas dalībnieki. B grupā spēles beidzās ar šādiem rezultātiem: “4Plus” - “MCD” - 90:79; “4Plus” - “Mālupe” - 111:53; “Gaujiena” - “BJSS” - 85:27; “Gaujiena” - “Mālupe” - 85:48; “Studenti” - “Trapene” - 71:70; “Studenti” - “BJSS” - 78:29, savukārt A grupā: “Ideja” - “Lave” - 73:69; “Ideja” - “Zelta balodis” - 98:29; “Alsviķi” - “Iespēja” - 95:60; “Alsviķi” - “Zelta balodis” - 102:28; “Ape” - “Iespēja” - 62:61; “Rūsiņš” - “Ape” - 92:43.

Jāatzīmē, ka visspraigākā cīņa izvērtās starp komandām “Studenti” un “Trapene”, kur spēles iznākums izšķīrās vien otrā pagarinājuma beigās. Tāpat par katras spēļu dienas “saldēdienu” kļuva spēles ar iepriekšējā gada finālistu piedalīšanos. To rezultātā pērnā gada uzvarētāji no “MCD” piekāpās komandai “4Plus”, kas šogad spēlē pavisam jaunā sastāvā. Savukārt sudrabas medaļas ieguvējo jeb komanda “Lave” zaudējā cīņā ar “Ideju”. Lai gan šīs komandas nosaukums turnīra dalībnieku listē lasāms pirmo reizi, tajā apvienojušies ilggadēji čempionāta dalībnieki, kas iepriekš spēles aizvadījuši citu komandu sastāvos.

Apkopo Alūksnes basketbola vēsturi

Turnīra turpinājums paredzēts jau šo sestdien, kad Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas zālē spēlēs B grupas komandas. Savukārt A grupas spēlētāji cīņu turpinās nedēļu vēlāk. J.Iesalnieks sola, ka, uz šīm spēlēm atnākušie skatītāji, varēs iepazīties ar uz sienas izveidotu fotogrāfiju izstādi, kas sniegs ieskatu Alūksnes basketbola vēsturē. Pirmos mēģinājumus šādas izstādes veidošanā klātesošie varēja skatīt jau čempionāta atklāšanas dienā, kad skatītājiem bija sniegta iespēja aplūkot Alūksnes Bērnu un jaunatnes sporta skolas komandas, kā arī gūt ieskatu to ilggadējo treneru – J.Iesalnieka un Jāņa Nīkrenča – skolas un studiju gadu sporta notikumos. Izstādes veidošanā, padaloties ar fotogrāfijām no privātajiem arhīviem, aicināts iesaistīties ikviens, kurš kaut kādā veidā bijis saistīts ar Alūksnes basketbola vēsturi. Vēl līdz šāgada čempionāta beigām plānots apkopot informāciju par turnīra uzvarētājiem visu 25 gadu garumā, kā arī uz atsevišķu “zvaigžņu spēli” uzaicināt Alūksnes basketbola veterānus.

Komandu apraksti:

4PLUS

 


Komandas “4Plus” nosaukums pašmāju basketbola čempionāta dalībnieku listē lasāms jau vairākus gadus. Neskatoties uz to, šogad komanda piedzīvo jaunu debiju, jo ilggadējos spēlētājus nomainījis pavisam cits sastāvs. Komandas treneris Gints Kliests atklāj, ka tie ir Alūksnes Bērnu un jaunatnes sporta skolas vecāko grupu puiši, kas pērn spēlējuši kā komanda “BM Būve”. Uzsākto sadarbību ar komandas sponsoriem jeb Askoldu Zelmeni no SIA “4Plus”, puiši uztver ar lielu atbildību. Gan tāpēc, ka komanda “4Plus” kļuvusi par vairākkārtējiem rajona čempioniem, gan tā iemesla dēļ, ka sadarbību plānots veidot vairāku gadu garumā. “Pretendēt uz čempionu titulu šogad vēl negrasāmies, taču gribētos tikt vismaz pirmajā četriniekā,” ar šogad uzstādīto latiņu iepazīstina G.Kliests. Viņa vārdus ar darbiem paspējuši apliecināt arī paši komandas spēlētāji, kuriem jau spēļu pirmajā dienā izdevās gūt uzvaru pār pērnā gada čempioniem.

Komandā spēlē: Kaspars Paegle, Krišjānis Graudiņš, Artūrs Kļaviņš, Valters Šelders, Niks Gaigalietis, Andris Purakalns, Dzintis Aleksejevs, Dinārs Aleksejevs, Osvalds Gelbrots, Ritvars Pavlovičs

ALSVIĶI


Šīgada novada čempionāts komandai “Alsviķi” kļūs par trešo reizi, kad viņi sacenšas pašmāju basketbola turnīrā. Lai gan komandas kodolu veido, galvenokārt, pagasta puiši, treneris Dainis Ļeļevs norāda, ka ar katru gadu spēlētāju līmenis aug. “Ar katru čempionātu mūsu mērķi kļūst arvien augstāki. Ja sākumā priecājāmies tikai par to, ka kādu uzvarējām, tad šobrīd jau pretendējam uz apakšgrupas labāko četrinieku,” viņš saka. Treneris atklāj, ka gatavoties čempionātam puiši sākuši jau pērn rudenī, kad nolemts vismaz reizi divās nedēļās rast iespēju sanākt kopā un uzspēlēt. Būtiski, ka šogad komandai pievienojušies daži Alūksnes Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi, kas, lai arī uzauguši Alsviķu pusē, iepriekš spēlēja citu komandu sastāvos. Nu šīs komandas kļūs par viņu pretiniekiem, no kuriem D.Ļeļevs nevienu nevēlas izcelt kā spēcīgāku vai vājāku pretinieku. “Basketbols ir neprognozējams,” viņš skaidro. “Dažkārt ar spēcīgu komandu tu vari nospēlēt ļoti labi, bet tajā pašā laikā zaudēt kādai vājākai.”

Komandā spēlē: Andrejs Irbe, Rihards Rundzāns, Kārlis Mediss, Kristaps Paegle, Kaspars Marķitāns, Zigmārs Kašs, Rolands Kašs, Roberts Jansons, Romāns Logins, Didzis Jāņkalns, Kaspars Spirks, Ojārs Rotbergs, Igors Kovaļevskis

 

APE


“Kāds gan mums var būt līmenis? Esam parasti lauku puiši, kas šad un tad sanāk kopā, lai uzspēlētu paši priekš sevis,” lūgts iepazīstināt ar spēlētājiem un to pieredzi, nosmejas komandas “Ape” pārstāvis Salvis Vītoliņš. Viņš atklāj, ka komandā apvienojušies Apes pusē izauguši puiši, kas vai nu šobrīd studē Rīgā, vai mācās kādā citā pilsētā ārpus dzimtās vietas. Jautāts par lielākajiem panākumiem iepriekšējo gadu čempionātos, S.Vītoliņš min pirms dažiem gadiem notikušo turnīru, kad komanda iekļuvusi labāko trijniekā. Tiesa, mērķis atkārtot iepriekšējo gadu panākumus puišiem nav uzstādīts. “Tā latiņa ir pavisam vienkārša: cīnīties katrā spēlē par uzvaru un tad jau manīs, cik tālu tiksim,” viņš saka. Neskaitot čempionāta spēcīgākās komandas, par sīvākajiem pretiniekiem tiek uzskatītas spēku samēros līdzvērtīgākās komandas, kas, līdzīgi kā viņu gadījumā, veidotas uz pašu pusē augušo jauniešu bāzes.

Komandā spēlē: Ritvars Ņeupakojevs, Toms Leitis, Valērijs Antropovs, Salvis Vītoliņš, Raivis Bāliņš, Andris Gailītis, Raitis Vanags, Ritvars Ratenieks, Jānis Mūrnieks, Toms Lamberts, Kalvis Kalniņš, Jānis Epners, Raitis Semjonovs, Kristaps Kalniņš

 

BJSS

Šogad zem Alūksnes Bērnu un jaunatnes sporta skolas nosaukuma novada čempionātam pieteikta tikai viena komanda. Tie ir 1994.gadā dzimušie puiši, kas kļuvuši par vienīgajiem turnīra debitantiem. Komandas treneris Gints Kliests atklāj, ka jaunieši iespēju startēt čempionātā gaidījuši ar nepacietību. „Galvenokārt, tāpēc, ka šīs spēles nāk skatīties daudz savējo. Ja ir skatītāji un līdzjutēji, tad spēlei ir pavisam cita garša,” viņš skaidro. Puiši paralēli aizvada spēles Swedbank Jaunatnes basketbola līgas čempionātā, ar kura pretiniekiem viņus saista ilggadēja konkurence. Novada čempionāts turpretim sniedz iespēju pārbaudīt spēkus jau citā līmenī, tiekoties ar pavisam jaunām komandām. Šī iemesla dēļ treneris uzskata, ka turnīrs jauniešiem dos ne tikai papildus spēļu praksi, bet arī vērtīgu pieredzi. „Puiši ir ļoti perspektīvi, bet salīdzinājumā ar citiem vēl jauni. Pat tad, ja ar uzvarām neveiksies, tās nekur nepaliks un mēģināsim sevi apliecināt atkal nākamajā gadā,” saka G.Kliests.

Komandā spēlē: Rihards Gross, Jānis Strapcāns, Klāvs Bērziņš, Edgars Zvejnieks, Artūrs Šelders, Ainārs Safonovs, Ronalds Tomsons, Rauls Alvateris, Rūdolfs Sviklis, Marks Kuzņecovs, Klāvs Vilcāns, Oskars Ezeriņš, Reinis Mednis

 

GAUJIENA

Iepazīstinot ar komandu “Gaujiena”, tās treneris Rolands Ozoliņš atklāj, ka šogad komandas sastāvs būtiski mainījies. Ja iepriekš uz pašmāju čempionātu deleģēti pieredzes bagātākie pagasta sportisti, tad šogad tādu ir tikai puse. Otru pusi veido Ojāra Vācieša Gaujienas vidusskolas puiši, kas komandā iekļauti, lai veidotos sacensību pieredze. “Centāmies vienā komandā apvienot pieredzi ar jaunību,” saka R.Ozoliņš. Viņš skaidro, ka nepieciešamība pēc izmaiņām radusies, mainoties mērķiem. Ja iepriekšējos gados komanda ieņēmusi stabilu vietu čempionāta labāko astotniekā, tad šogad nolemts akcentu likt nevis uz cīņu par medaļām, bet gan jaunas paaudzes audzināšanu. Kaut gan ikviena no apakšgrupas komandām tiek uzskatīta par spēcīgiem pretiniekiem, treneris pauž cerību, ka puišiem izdosies gana labi saspēlēties, lai izkļūtu no apakšgrupu sadalījuma un tiktu starp čempionāta spēcīgākajām komandām.

Komandā spēlē: Toms Dandens, Kristaps Bērziņš, Rolands Ozoliņš, Atis Dandens, Nauris Guoģis, Edžus Harkins, Jānis Riņķis, Ivars Ozoliņš, Artūrs Pauliņš, Normunds Pauliņš, Arvīds Sams, Ivars Laiva, Viesturs Dandens, Jānis Guoģis

 

IDEJA

Lai gan čempionāta dalībnieku listē komandas „Ideja” nosaukums parādījies pirmo reizi, tās sastāvā spēlējošie puiši par pieredzes trūkumu sūdzēties nevar. Bez skolas laiku draudzības, uz kuras bāzes komanda izveidojusies, viņus vieno ilggadēja dalība pašmāju turnīros. Komandas treneris Druvis Tomsons atklāj, ka iepriekšējos gados puiši spēlējuši dažādos sastāvos, taču šogad nolēmuši apvienoties pilnīgi jaunā komandā. Jautāts par pašu uzstādīto latiņu, viņš norāda, ka, tāpat kā jebkurā citā sporta veidā, uzvara nav mazsvarīga, tomēr tā šajā gadījumā nav primārā. „Pamatmērķis ir sanākt pēc iespējas biežāk kopā, lai uzspēlētu. Novada čempionāts tam kalpo par lielisku stimulu,” uzsver D.Tomsons. Atzinīgi viņš novērtē turnīra strauji augošo popularitāti, komandu skaita palielināšanos, kā arī sporta zāļu piedāvājuma paplašināšanos, kas rada labvēlīgus apstākļus treniņiem. Šīs lietas atsaucas uz čempionāta meistarības pakāpi, kas ar katru gadu dalību turnīrā padara arvien interesantāku un aizraujošāku.

Komandā spēlē: Raivis Bērziņš, Edžus Tomsons, Harijs Hanzens, Jānis Musts, Rūdis Tomsons, Druvis Tomsons, Kristaps Liberts, Kristaps Mediss, Raimonds Brīdaks, Kristaps Marķitāns, Edžus Mollers


IESPĒJA



Zem komandas “Iespēja” nosaukuma apvienojušies Liepnas pagasta puiši. Komandas pārstāvis Jānis Štrauss atklāj, ka gandrīz visi ir pašu pagasta spēlētāji, izņemot trīs puišus no Alūksnes. Viņš norāda, ka, kopš Liepnā atklāta jaunā sporta zāle, basketbols pagastā kļūst arvien populārāks. Arī šīs komandas puiši ik nedēļu satiekas sporta zālē, lai savā starpā uzspēlētu. Kaut gan tas vairāk tiek darīts pašiem priekš sevis, nevis kāda noteikta mērķa dēļ, komanda cer, ka viņiem izdosies atkārtot nākamā gada panākumus, kad zem toreizējā nosaukuma “Greivo” viņi iekļuvuši otrās līgas labāko trijniekā un tikuši pie iespējas cīnīties ar pirmās līgas spēlētājiem. Piedalīties novada čempionātā puišus mudinājusi vēlme pārbaudīt savu spēju robežu, kā arī izvērtēt, cik lielā mērā mainījies viņu un pārējo komandu līmenis. “Gads tomēr ir gana ilgs laiks, lai kaut kas būtu mainījies. Jau pats pēc sevis jūtu, kur esmu audzis un kur atkal līmenis krities. Domāju, ka līdzīgi ir arī pārējiem spēlētājiem,” uzskata J.Štrauss.

Komandā spēlē: Jānis Štrauss, Sandis Musulis, Gatis Krauja, Raimonds Lielbārdis, Guntars Zadumovs, Ainis Griška, Renārs Cepurnieks, Ainis Puķītis, Dainis Musulis, Armands Krauja, Andis Bukalders

LAVE


„Kāds ir šīgada čempionāta galvenais mērķis? Gribētos nospēlēt vēl labāk, nekā pagājušajā gadā. Uz to taču cer visi,” smejoties saka komandas „Lave” pārstāvis Andrejs Bušenko. Tiesa, atšķirībā no pārējām komandām šiem puišiem pārkāpt pērn uzstādīto latiņu nozīmētu kļūt par turnīra uzvarētājiem. Kaut gan komanda tās tagadējā sastāvā sākusi spēlēt tikai pirms gada, jau pirmajā reizē viņiem izdevies tikt līdz finālam, ceļā uz uzvaru piekāpjoties vienīgi „MCD” spēlētājiem. Pērn uzstādīto mērķi viņi apņēmušies īstenot šogad, lai gan, kā atzīst komandas pārstāvis: turnīra kopējais līmenis ir ievērojami audzis, tāpēc tas prasīs daudz vairāk pūļu un meistarības. Par saviem spēcīgākajiem pretiniekiem apakšgrupā komanda uzskata „Idejas” spēlētājus, ar kuriem aizvadīta čempionāta pirmā spēle. Neskatoties uz piedzīvoto zaudējumu, puiši padoties netaisās. „Nešaubos, ka šogad cīnīties būs daudz grūtāk, bet mēs darīsim, ko varēsim,” apgalvo A.Bušenko.

Komandā spēlē: Edgars Šelders, Edgars Zviedrītis, Kārlis Laduss, Igors Golovko, Reinis Brūveris, Matīss Pūpols, Druvis Mucenieks, Gints Meisters, Uldis Bērziņš, Kārlis Zatlers, Ervīns Čečiņš, Viesturs Kornis, Kārlis Vītols, Māris Citskovskis


MĀLUPE


Iepazīstinot ar komandas “Mālupe” sastāvu, tās treneris Jurģis Šatilovs uzsver: šī komanda var lepoties ar to, ka ikviens spēlētājs ir pašu pagasta puisis. Tāpat kā komandai “Alsviķi”, arī mālupiešiem šis čempionāts kļūs par trešo reizi, kad viņi tajā piedalās. Jautāts par iepriekšējo gadu veiksmēm un neveiksmēm, kā arī šogad uzstādīto latiņu, J.Šatilovs vērš uzmanību uz atšķirībām turnīra norisē. “Šogad novada čempionāts ir mazliet savādāks, nekā iepriekš. Ja pagājušajā gadā komandas pēc savas meistarības bija sadalītas divās līgās, tad nu visi esam salikti vienā katlā – gan spēcīgās, gan ne tik spēcīgās komandas. Tas nozīmē, ka arī rezultāti būs pavisam citā vērtē,” uzskata komandas treneris. Viņš atklāj, ka par motivāciju piedalīties čempionātā puišiem kļuvusi iespēja saspēlēties ar citām komandām. “It kā mēs nedēļas nogalēs satiekamies un uzspēlējam kopā, taču darīt to ar puišiem ārpus savējo loka ir pavisam cita lieta,” apgalvo J.Šatilovs.

Komandā spēlē: Aigars Alvaters, Valdis Alvaters, Māris Mucenieks, Juris Mucenieks, Kārlis Mucenieks, Jānis Mucenieks, Aldis Drikāns, Jānis Babulis, Igors Daktiņš

 

MCD

“Protams, mums uzdevums ir tikai viens – aizstāvēt čempionu titulu, kas nebūs viegli,” pērnā gada uzvarētāju jeb komandas “MCD” mērķi atklāj treneris Juris Iesalnieks. Lai gan komandas sastāvs, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, nav būtiski mainījies, viņš uzsver, ka šoreiz cīņa par uzvaru prasīs daudz vairāk pūļu un apņēmības. “Ikvienam no čempionāta dalībniekiem augstākā pilotāža ir uzvarēt iepriekšējā gada čempionus. Lai kāda būtu komandas meistarība, spēlē ar uzvarētājiem viņi cenšas maksimāli mobilizēties un spēlēt ar dubultu atdevi,” skaidro treneris. Šīs spēles par iecienītākajām kļuvušas arī turnīra skatītāju vidū, kas alkst intrigas un vairāk jūt līdzi čempionu pretiniekiem. “Skatītājiem vairs nebūtu interesanti, ja katru gadu par čempioniem kļūtu viena un tā pati komanda. To jūt arī mūsu pretinieki, kas šogad sevišķi piedomājuši pie sastāvu pastiprināšanas ar spēcīgiem spēlētājiem,” saka J.Iesalnieks. Neskatoties uz to, ka čempionāts pagaidām atrodas tikai sākuma stadijā, viņš visas komandas vērtē kā līdzvērtīgus pretiniekus, ar kuriem spēlējot rezultāts var būt neprognozējams.

Komandā spēlē: Sandris Sniedze, Artūrs Aire, Toms Priede, Edmunds Malta, Dins Vecāns, Artūrs Hercogs, Raimonds Celms, Kārlis Latiks, Māris Latiks, Jānis Orlovs, Jānis Kliests, Mareks Žukurs, Kārlis Zeiberts

 

RŪSIŅŠ

Stāstot par savu sadarbību ar Gulbenes komandu „Rūsiņš”, trenere Vija Kalniņa citē Žaklīnas Kenedijas izteikumu par laulībām: cilvēks pirmo reizi precas mīlestības dēļ, otro reizi – naudas dēļ, bet trešo reizi – kompānijas pēc. Līdzīgi sanācis ar komandas puišiem, ar kuriem sadarbība aizsākusies Gulbenes čempionāta laikā, turpinājusies Smiltenes turnīrā, bet nu atvedusi līdz Alūksnei, kuras čempionātā „Rūsiņš” spēlē jau otro gadu pēc kārtas. Komandā apvienojušies tāda paša nosaukuma deju kolektīva dalībnieki. Lai gan galvenais iemesls, kāpēc puiši nolēmuši kopā spēlēt, ir mīlestība pret basketbolu un labā kompānija, ne mazāk nozīmīga ir uzvaras garša. Tieši tās dēļ komandā pieaicināti daži jauni spēlētāji, ar kuriem kopā iecerēts sasniegt augstākus rezultātus, nekā pērn. „Gribētos jau nu ļoti tikt līdz finālam, taču pat tad, ja tas neizdosies, priecāsimies par labiem pretiniekiem. Spēcīga konkurence piešķir turnīram pavisam citādu vērtību. Ja tās nebūtu, tad mēs nemērotu gandrīz 50 kilometrus līdz Alūksnei, bet tā vietā bumbu pa vakariem uzspēlētu pašu mājās,” uzsver V.Kalniņa.

Komandā spēlē: Aivis Deksnis, Artis Luguzis, Dainis Melnis, Gints Grodnis, Ingars Andževs, Jānis Vītols, Māris Sniķis, Mārtiņš Bogdanovs, Mārtiņš Ķikusts, Rolands Kalniņš, Elvijs Zirdziņš, Oļegs Veselovs, Toms Melbārdis

 

STUDENTI

Komanda “Studenti” tās tagadējā sastāvā spēlē jau vairākus gadus. Tās pārstāvis Ignats Straume atklāj, ka tajā apvienojušies bijušie Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas audzēkņi, kas šobrīd studē vai strādā Rīgā. Pērn viņi dalību turnīrā uzsāka starp pirmās līgas jeb čempionāta spēcīgākajām komandām. Arī šogad viņi iecerējuši kļūt par vienu no komandu labākā astotnieka, tāpēc primārais mērķis esot izkļūt no apakšgrupas. “Ar katru gadu mēs čempionāta galvenajam titulam pietuvojamies arvien vairāk, bet līdz šim nav paveicies ar pusfināla spēlēm. Cerams, šoreiz izdosies tikt tālāk,” saka I.Straume. Tiesa, ja citas komandas rod iespēju trenēties katru dienu vai vismaz trīs reizes nedēļā, tad šai komandai tas izdodoties tikai vienreiz nedēļā. Neskatoties uz treniņu iespēju trūkumu un spēcīgo konkurenci, puiši apņēmušies noturēties iepriekšējo gadu līmenī un uzstādīt sev jaunu latiņu nākamajiem gadiem.

Komandā spēlē: Jānis Ziņģis, Ignats Straume, Intars Vīlande, Tomass Gurskis, Roberts Gurskis, Andris Žagars, Gints Miesnieks, Artūrs Toms, Artūrs Mitrafanovs, Ingars Gulbis, Nauris Bērziņš, Alvis Bukovskis, Valentīns Grigorjevs, Māris Vāvere

TRAPENE

Ja turnīra spēcīgākajās komandās ik gadu notiek spēlētāju rotācija, tad komanda “Trapene” var lepoties ar to, ka viņu spēlētāju sastāvs salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu palicis praktiski nemainīgs. Tāpat kā pērn, arī šogad tajā spēlē vietējie puiši, kas absolvējuši Trapenes pamatskolu un nu devušies mācīties kur nu kurais: arodvidusskolā, ģimnāzijā vai jau augstskolā. Komandas treneris Austris Gailītis atgādina, ka pagājušajā gadā komanda kļuva par otrās līgas līderiem, tiekot pie cīņas ar čempionāta spēcīgākajām komandām. “Bijām vieni no stiprākajiem savā līgā,” ar lepnumu atceras treneris. Vai izkļūt no apakšgrupu sadalījuma izdosies arī šogad, viņš nevēlas prognozēt, jo, kā atzīst, jebkura no komandām var izrādīties spēcīgs pretinieks. “Kur būsim, tur būsim turnīra izskaņā, taču piekāpties bez cīņas nevienam netaisāmies. Domājams, ka vēlme būt pirmajiem ir jebkurai no komandām un mēs neesam izņēmums,” saka A.Gailītis.

Komandā spēlē: Andris Jaunzems, Artis Joksts, Atis Gailītis, Emīls Gailītis, Jānis Liepiņš, Mairis Jasinskis, Mareks Mazulis, Ralfs Lipstoks, Rimants Krievāns, Rūdolfs Maltavnieks, Sandis Priževaits, Sentis Kārkliņš, Toms Kursītis

 

ZELTA BALODIS

Komandas „Zelta balodis” spēlētāju kodolu veido bijušie un esošie biatlonisti. Lai gan basketbola spēle puišiem nav sveša, komandas pārstāvis Atis Putnis atzīst, ka bieži visiem kopā neizdodas sanākt, lai to uzspēlētu. Pērn nolemts izmēģināt spēkus pašmāju čempionātā. Kaut arī uzvaras gūtas vien pāris spēlēs, pozitīvo emociju dēļ puiši norunājuši piedalīties tajā atkārtoti. Nozīmīgu lomu lēmuma pieņemšanā nospēlējusi motivācija biežāk satikties un pavadīt brīvo laiku basketbola laukumā. „Ja nebūtu čempionāta, tad diez vai tam saņemtos,” uzskata komandas pārstāvis. Dalību turnīrā puiši uztver kā labi pavadītu laiku, kam maz sakara ar pretenzijām uz augstiem rezultātiem. Arī šogad pirmā spēle aizvadīta, pirms tam saspēlējoties vien divas reizes. „Labas emocijas un forši cilvēki – tās ir tās galvenās lietas, ko ceram sagaidīt no čempionāta. Ja tam visam vēl klāt nāks kāda uzvara, mēs par to tikai priecāsimies,” apgalvo A.Putnis.

Komandā spēlē: Atis Putnis, Dāvis Putnis, Artūrs Lazdekalns, Kaspars Lazdekalns, Oļegs Pidhačnijs, Arturs Švūksts, Artūrs Grīnbergs, Ivars Lazdiņš, Aleksandrs Sverčkovs, Normunds Putns, Oskars Muižnieks, Jānis Pleikšnis, Kristaps Mintāls, Ingus Balodis

Kategorijas