Aluksniesiem.lv ARHĪVS

44.reizi pierūcina Api

Agita Bērziņa

2017. gada 19. maijs 00:00

20

Svētdien Apē Arvīda Levana vārdā nosauktajā mototrasē jau 44.reizi norisinājās motokross “Vaidavas kauss”. Sesto reizi galveno “Vaidavas kausu” izcīnīja pasaules čempionāta dalībnieks igaunis Tanels Leoks, kurš pārliecinoši uzvarēja abos MX1 braucienos.

Leokam patīk Apes trase
Viņš ir pirmais sportists, kurš galveno balvu izcīnījis jau sešas reizes. “Alūksnes Ziņām” igauņu motosportists T.Leoks atzīst, ka par sesto uzvaru Apē ir priecīgs. “Man vienmēr ir paticis startēt Apē, ja vien ir laiks un iespēja, piedalos sacensībās Apes mototrasē. Apē man patīk gan trase, gan cilvēki, kuri organizē sacensības. Vienmēr esmu apmierināts ar sacensību organizāciju. Pie tam trase ir tuvu manai dzīvesvietai. Esmu tiešām priecīgs par Apes sacensībām!” teic motosportists. Arī balvu par tālāko lēcienu Klētskalna tramplīnā ieguva igaunis - Prīta Ratseps. Viņa uzrādītais rezultāts 39,5 metri gan tomēr ievērojami atpaliek no tramplīna rekorda.

Pirmo reizi – divi apenieši
Sacensībās startēja vairāki Alūksnes un Apes novada sportisti. MX1 klasē apenietis Raivis Levans izcīnīja 6.vietu par spīti tam, ka pirmajā braucienā tempu nobremzēja ap aizmugurējo riteni aptinies trases aizsargtīkls. “Mini MX” klasē 2.vietu ieguva apenietis Ainārs Karro, bet pagājušā gada trešās vietas ieguvējs apenietis Guntis Lakstīgala šogad ierindojās 6.vietā. “Mini MX” klasē pirmo reizi  startēja divi apenieši - Ritvars Ņeupakojevs, startējot ar R.Levana pērnā gada “Mini MX” sacensību motociklu, izcīnīja 7.vietu, bet Jānim Palkavniekam - 14.vieta. Blakusvāģu konkurencē gaujienieši brāļi Pēteris un Jānis Jegorovi pēc piedzīvotā kritiena spēja pakāpties uz 7.vietu, bet  jaunlaicenietis Ainārs Dukulis ar līdzbraucēju Vairi Štālu ieguva 9.vietu.
“Zelta mopēdā” aktīvi -
vietējie
Tradicionālajā “Zelta mopēda” balvas izcīņā, kas pēc sacensību atjaunošanas Apē notika jau 12.gadu, bija liela vietējo entuziastu pārstāvniecība. “Zelta mopēda” sporta klasē uzvarēja apenietis Ainārs Karro, 3.vietā atstājot Renāru Karro. “Zelta mopēda” 16+ klasē 1.vietu un Gundara Levana ceļojošo piemiņas kausu ieguva Ainārs Karro. Pērnā gada 1.vietas ieguvējs Toms Leitis šoreiz ieguva 2.vietu, bet Pēteris Kubuliņš - 14.vietu, Regnārs Gabranovs – 16.vietu, Intars Balodis – 21.vietu. Edgaram Strautam mopēdu sadursmes dēļ - tikai noslēdzošā (29.) vieta klasē. “Zelta mopēda” klasē līdz 16 gadiem 2.vietu ieguva Oskars Zaķis. “Zelta mopēda” 2A klasē 3.vieta - Ilgonim Karro, 4.vieta - Artūram Zaķim. Mopēdu blakusvāģu klasē kā vienīgā startēja un tika apbalvota apeniešu ekipāža - Oskars Zaķis un Mārtiņš Vītolnieks. Mopēdu komandu vērtējumā triumfēja “Motokluba Ape” komanda.

Veiksmīgākais no apeniešiem - Karro
Veiksmīgākais no apeniešiem bija Ainārs Karro, kurš ieguva 2.vietu “Mini MX” klasē un divas uzvaras “Zelta mopēda” klasēs. “Motokross bija ļoti labs, noorganizēts augstā līmenī, ar ļoti labi sagatavotu trasi un atbalstītājiem gar trases malu. Diemžēl neizdevās vinnēt “Mini MX” klasē, jo pēdējā pusaplī izgriezās celis un sāpju dēļ palaidu garām igauni. Ja būtu izdevies uzvarēt, tā būtu fantastika, par kuru pat nesapņoju sacensību rītā. Tomēr esmu apmierināts, viss izdevās,” teic A.Karro. Viņš priecājas par lielo vietējo dalībnieku pārstāvniecību “Zelta mopēda” sacensībās. ““Zelta mopēda” saknes ir Apē - gan organizatoriskā, gan dalībnieku ziņā, tādēļ būtu jābūt daudz vietējiem dalībniekiem. Liels nopelns ir arī manam brālim Ilgonim, kurš Apes jauniešus nodrošina tehniski,” teic A.Karro.
— Agita Bērziņa

Kategorijas