Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Skrien apkārt Latvijai

Didzis Bauers

2017. gada 22. maijs 08:19

915

Arhitekts, garo distanču skrējējs un “Ghetto” atlēts novadnieks Dins Vecāns vakar sāka īstenot Latvijā vēl nebijušu projektu - viņš 18 dienās plāno apskriet apkārt Latvijai.

Dins aicina pievienoties ikvienu, neņemot vērā vecumu un fizisko sagatavotību. Viņa izaicinājums ir noskriet dienā vidēji 100 kilometrus, 18 dienās pēc kārtas apskrienot apkārt Latvijai. Šodien, piektās dienas skrējiens, tika uzsākts pulksten 7.00 Ziemeros un finišēs Viļakā. Plānots būt Pededzē pulksten 11.30 un Liepnā pulksten 14.30. Ikvienam ir iespēja pievienoties uz jebkuru distances garumu no jebkuras vietas – vai tie būtu 500 metri vai pat 50 kilometri. Iespēju robežās skriešanas ātrums tiek adaptēts, lai arī mazajiem skrējējiem būtu interesanti un izaicinājums noskriet 50 metrus izdotos kopā ar Dinu. Ar “Mapon” visu 18 dienu garumā tiek nodrošināta GPS izsekošana, lai jebkurš interesents tiešsaistē var sekot līdzi precīzai Dina atrašanās vietai, kā arī dalībnieku ērtībām izvēlēties savu laiku un vietu, kur pievienoties skrējienam.

Projekta “Apskrien Latviju” idejas autors un realizētājs Dins Vecāns norāda: “Šī skrējiena mērķis nav tikai parādīt, cik fiziski daudz vari noskriet, bet ka tieši ar ticību sev, motivāciju, apkārtējiem cilvēkiem, lietām un vietām, kas ikdienā mūs iedvesmo, mēs varam sasniegt šķietami neiespējamo. Aicinu visus, neņemot vērā vecumu, pievienoties izaicinājumam, izvēlēties savu mērķi un kopā ar mani pierādīt pašiem sev, ka mēs varam! Mēs varam daudz un vēl vairāk!”

Dalībnieki, kuri piedalīsies skrējienā vai dosies ceļā, izmantojot velosipēdu, saņems piemiņas balvu par dalību projektā. Projekts “Apskrien Latviju” tiek realizēts kopā ar “Ghetto Games” un fondu “1836”.

Kategorijas