Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Skrien kopā ar Dinu Vecānu

Agita Bērziņa

2017. gada 22. maijs 14:55

10344

Šodien arhitekts, garo distanču skrējējs un “Ghetto” atlēts novadnieks Dins Vecāns sava izturības skrējienu apkārt Latvijai ietvaros skrēja Apes novadā. Gaujienā viņu sagaidīja Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolas skolēni, kā arī sporta entuziasti skrēja kādu gabaliņu kopā ar viņu. Apē viņu  sagaidīja Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolas skolēni  uzmundrinot sportistu pat ar dziesmu! 

Projekts “Apskrien Latviju” ir gan Dina dāvana Latvijai jubilejā, gan izaicinājums pašam sev. Skrējiens ilgs 18 dienu garumā, dienā noskrienot aptuveni 100 km, un kā atzīst Dins, šo dienu laikā viņš vēlas izjust un iepazīt Latviju, to daudzveidīgo dabu, apmeklēt dažādus objektus, tālākos punktus, kā arī pabūt kopā ar savas valsts iedzīvotājiem.

Skrējienam bezmaksas ir aicināts pievienoties ikviens interesents uz jebkuru distances garumu, no jebkuras vietas – vai tie būtu 500m, 5 km vai pat 50 km, vai tas būtu skrienot, vai braucot līdzi ar riteni – dalībai ierobežojumu nav. Tāpat iespēju robežās skriešanas ātrums tiks adaptēts, lai arī mazajiem skrējējiem būtu interesanti un izaicinājums noskriet 50m izdotos kopā ar Dinu.

Arī ikviens interneta lietotājs ir aicināts sekot līdzi Dina skrējienam tiešsaistē - Draugiem Group GPS izsekošanas sistēmu uzņēmums Mapon ir radījis īpašu platformu, kurā reālā laikā uz kartes būs redzams Dina skrējiens visu 18 dienu garumā.

Seko līdzi: www.mapon.com/apskrien-latviju

Kategorijas