Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Uzņēmēju dienās – arī mūsējie

Agita Bērziņa

2017. gada 26. maijs 00:00

9

Pagājušās nedēļas nogalē Valmierā jau divdesmito reizi norisinājās Vidzemes Uzņēmēju dienas. Prezentēt savus produktus devās arī Alūksnes un Apes novadu uzņēmēji, bet sezonas aktualitātes tūrismā - abu novadu tūrisma informācijas centri.

Pagaršoja profitroļus
Alūksnes un Apes novadu tūrisma informācijas centri aktuālo informāciju piedāvāja Vidzemes šosejas pieturu stendā, kur piedalījās kopā ar Smiltenes un Raunas tūrisma informācijas centriem. “Kā jau pats nosaukums saka priekšā, lielākā interese bija par mūsu uzņēmējiem, taču netrūka arī tādu, kuri interesējās par tūrisma jaunumiem un akcijām Alūksnē. Tie, kuri sen nav bijuši Alūksnē, tā arī jautāja - kas mainījies? Daži interesējās par kādu konkrētu tūrisma objektu. Liela bija interese par profitroļu degustāciju, ko bija sarūpējis SIA “Valrito” veikals “Gustiņš”. 95 % valmieriešu nezināja, kas ir profitroļi, bet viņiem garšoja un pēc degustācijas viņi devās uz “Gustiņa” stendu,” stāsta Alūksnes tūrisma informācijas centra mārketinga un reklāmas speciālists Aigars Ribušs. Viņš atzīst, ka uz kopējā fona gan tūrisma informācijas centrs ar savu piedāvājumu, gan Alūksnes uzņēmēji izskatījušies ļoti labi.

Piedāvāja radošās darbnīcas
Apes novads uz Uzņēmēju dienām bija aizvedis desmit vietējo uzņēmēju produktus. “Cilvēku interesi piesaistīja foreļu audzētava “Grūbe fish” un tur piedāvātā atpūta, Aivas Zīles apģērbu kolekcija, Dinas Semjonovas floristikas darbi - pūcītes. Cilvēki vēlējās satikt arī pašu meistari, lai gūtu padomus, ko nākamajā dienā arī varēja izdarīt, jo Dina vadīja radošās darbnīcas. Prieks, ka daudzus ieinteresēja arī granīta bruģakmens, lielu atzinību no apmeklētāju puses guva jaunās “Very Berry” sulas, patika Dinas Meisteres darbi - spilveni ar dabisko aitas vilnas pildījumu un bērnu gultas veļas komplekti. Apmeklētājiem ļoti garšoja “Kalnarušķu” plātsmaize, un viņi interesējās par atpūtas iespējām tur. Daudzus pārsteidza Naura Tetera uzņēmuma “TTR Company” pulverkrāsošana,” stāsta Apes novada uzņēmējdarbības speciāliste Baiba Vadone. Novadu pārstāvēja arī Apes audējas ar krāšņiem paklājiem. “Kopumā uzņēmēju dienas Valmierā izvērtās par rosīgu pasākumu, kas no darbiniekiem prasīja lielu enerģiju un atsaucību. Arī paši atradām jaunas idejas turpmākai sadarbībai ar uzņēmējiem no Vidzemes novadiem,” saka B.Vadone.

Valmierā klienti būtu!
Līdzās Vidzemes šosejas pieturai atradās vairāki Alūksnes novada uzņēmēju stendi. Kulinārijas izstrādājumus, mājas kūpinājumus un īpašos saldos kārumus piedāvāja “Gustiņš”, Kristaps Kaulakans - “Wood studio” koka izstrādājumus, rotaļlietas un dekorus, Madara Zaķe- “Peoniju brīnumdārza” rokām darinātas praktiskas un izglītojošas preces bērniem, šūšanas centrs “Vindele” - kokvilnas gultas veļu, spilvenus, pārklājus un aizkarus, keramikas izstrādājumus - keramiķis Uģis Puzulis, lina apģērbus bērniem – šuvēja Māra Saldābola, ziepes, kas tapušas, izmantojot pārtikas krāsvielas, simtprocentīgas ēteriskās eļļas un kosmētiskās smaržvielas – anneniete Marita Fomina.
Pirmo reizi Uzņēmēju dienās piedalījās “Gustiņš”. “Redzējām citus ražotājus, citu vietu piedāvājumus un varējām salīdzināt, kādi izskatāmies mēs. Cilvēkiem patika mūsu produkcija. Topa produkts bija profitroļi, kas piesaistīja daudzus. Labi pirka arī mājas kūpinājumus, interese bija par kūciņburciņām, kas visiem bija jaunums un neredzēts produkts. Šī bija mūsu pirmā izstāde, tādēļ ir grūti izvērtēt un salīdzināt, bet sapratām, ka valmieriešiem mēs patīkam un, ja mums būtu veikals Valmierā, klienti būtu. Vairāki valmierieši, kuri vasarā plāno braukt uz Alūksni, interesējās, kur var iegādāties mūsu produkciju,” stāsta “Gustiņa” pārstāve Baiba Gusta.
Arī Māra Saldābola Uzņēmēju dienās piedalījās pirmo reizi. “Protams, tā bija lieliska iespēja parādīt sevi un reklamēties. Ieguvu jaunus klientus. Ļoti daudzi priecājās par maniem produktiem, bet atzina – nav kam nopirkt,” teic M.Saldābola.

Kategorijas