Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aizvada lielisku basketbola sezonu

Didzis Bauers

2017. gada 26. maijs 00:00

438

Alūksnes novada komanda “Alsviķi” šo sezonu aizvadīja jaunā kvalitātē - startēja Latvijas Alternatīvajā basketbola līgā (LBAL) un Gulbenes novada čempionātā, gūstot ļoti atzīstamus rezultātus. Diemžēl ierobežotā viesspēlētāju skaita dēļ viņiem neizdevās startēt Alūksnes novada čempionātā. Par aizvadīto sezonu stāsta Alsviķu komandas pārstāvis Kristaps Marķitāns, kurš ar domubiedriem ir arī uzņēmies rūpes par Alūksnes novadanākamā  čempionāta norisi, cenšoties to atdzīvināt un pacelt jaunā līmenī, jo bija daudz neapmierinātības ar tā norisi, par ko rakstījām martā.

Ar pirmo piegājienu - uz pjedestāla
“Latvijas Alternatīvajā basketbola līgā izcīnījām 3.vietu, kur cīņā par godalgoto vietu pārliecinoši uzvarējām komandu “Binders”. Sezonu LBAL vērtējam tikai ar pluszīmi, jo tas bija solis uz priekšu komandas attīstībā. Protams, ir žēl, ka neiekļuvām finālā, bet tā būs pieredze nākamajai sezonai. Neveiksmīgi sakrita spēlētājiem traumas, darba komandējumi, tāpēc nepilnā sastāvā uzvarējām tikai vienu no divām pusfināla spēlēm. Līgas vadība jau ir uzrunājusi mūs un vēlas, lai arī nākamsezon esam starp dalībniekiem – mutiski esam piekrituši. Vienīgi ir žēl, ka šajā sezonā Rīgā palikām bez Alūksnes uzņēmēja solītā atbalsta, bet tas lai paliek arī pie mācības komandai, kā organizēt komandas budžetu. LBAL sezonas Alsviķu komandas vērtīgāko spēlētāju piecnieks ir Kārlis Mediss, Reinis Brūveris, Jānis Kivriņš, Artūrs Lūsis, Mārtiņš Pētersons. Šie ir pieci komandas spēlētāji, kuri uz saviem pleciem iznesa lielāko nastu laukumā,” stāsta Kristaps.

Diemžēl otrie
Savukārt Gulbenes novada atklātajā basketbola čempionātā diemžēl “Alsviķi” palika 2.vietā, finālā ar 3 punktu starpību zaudējot ilggadējai Gulbenes čempionvienībai “Nareka”. “Pie komandas labākajiem spēlētājiem Gulbenes čempionātā droši jāsauc Kaspars Paegle, Roberts Jansons, Toms Roziņš. Turnīra kopējais meistarības līmenis varbūt ir nedaudz zemāks kā Alūksnes, tomēr ir nianse - visas komandas, atskaitot Alsviķus un “Nareku”, bija, var teikt, līdzvērtīgas. No organizatoriskā viedokļa arī ir lietas, ko vajadzētu pārņemt Alūksnes čempionātam, piemēram, spēļu grafikam jābūt zināmam mēnesi pirms turnīra sākuma. Paldies Gulbenes čempionāta organizatoriem un personīgi Dacei Ančai, ka mūs uzrunāja un uzaicināja piedalīties!” saka K.Marķitāns. 

Lieliska sezona
Kopumā 2016./2017.gada sezonā Latvijas Čempionu Kausa, LBAL un Gulbenes novada basketbola čempionātā komanda aizvadījusi 35 spēles, kurās izcīnītas 28 uzvaras un piedzīvoti 7 zaudējumi. Par aizvadīto sezonu un atbalstu komanda saka paldies Alsviķu pagasta pārvaldes vadītājai Ingrīdai Sniedzei, Alsviķu pagasta kultūras nama vadītājai un ilggadējai komandas fanei Marinai Ramanei, bijušajam Alūksnes BJSS basketbolistam, uzņēmuma “Steelconstructor” valdes priekšsēdētājam Jānim Ziņģim, SIA “SkudraAuto” un Raivo Skudrulim, kā arī uzņēmumam SIA “Medību un meža konsultācijas”. Bez šiem cilvēkiem basketbola komanda “Alsviķi” 2016./2017.gada sezonā nebūtu spērusi soli uz priekšu. Komandā spēlēja: Kaspars Paegle, Kārlis Mediss, Roberts Jansons, Reinis Brūveris, Jānis Kivriņš, Toms Roziņš, Niks Gaigalietis, Kristaps Marķitāns, Marks Kuzņecovs, Jānis Bērziņš, Artūrs Lūsis, Mārtiņš Pētersons, Andris Pētersons, Artūrs Vītols, Aigars Gailis.

Alūksnes čempionātam būs kvalitāte
“Runājot par tikšanos ar domubiedriem saistībā ar nākamo Alūksnes čempionātu – to sāksim darīt, kad beigsies basketbola sezona. Kopā ar Sandri Sniedzi sagatavosim turnīra nolikumu, kam jau ir gatavs galveno punktu apraksts, organizatorisko plānu un izdevumus, ar kuriem arī dosimies pie novada domes un runāsim tālāk. Mūsu mērķis ir atjaunot Alūksnes čempionātam kvalitāti un meistarību, izskaust intrigas. Gulbenes komandu pārstāvji jau ir jautājuši par iespējamo dalību nākamajā Alūksnes čempionātā, tāpēc droši var teikt, ka pārmaiņu vēsmas jau ir sasniegušas attiecīgo auditoriju,” saka Kristaps.

Kategorijas