Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Par 60% pieauga pirmssvētku laikā izsniegto ātro kredītu apjoms

2010. gada 18. janvāris 10:05

358

SMScredit.lv dati liecina, ka šogad Ziemassvētki un Jaunais gads daudzās mājās svinēti ar kredīta palīdzību. Uzņēmuma izsniegto kredītu kopējais apjoms decembrī, salīdzinot ar novembri, pieauga par 62%, savukārt par 60% pieauga jaunpaņemto kredītu apjoms. Kredītu apjoma pieauguma tendence bija vērojama arī pirms Pareizticīgo Ziemassvētkiem janvāra otrajā nedēļā.

Divas nedēļas pirms svētkiem, kad cilvēki visintensīvāk gatavojās svinēšanai, vērojams kredītņēmēju pieaugums. Visu paņemto kredītu apjoms, salīdzinot ar attiecīgo periodu novembrī, pieauga par 48%, savukārt jauno kredītu apjoms - par 42%.

Alberts Pole, SMScdredit.lv valdes priekšsēdētājs: „Visbūtiskākais rādītājs neapšaubāmi ir jauno kredītu skaita pieaugums. Svētki daudziem bija iemesls, lai izšķirtos par labu īstermiņa kredītiem, jo cilvēki vēlējās pilnvērtīgi nosvinēt Ziemassvētkus un Jauno gadu. Vislielākā klientu aktivitāte bija tieši pirmssvētku dienās, decembra trešajā un ceturtajā nedēļā, kad kopumā tika paņemti 47% no visiem SMScredit.lv decembrī izsniegtajiem kredītiem. Jāsaka, ka, pētot mūsu darbību un vērtējot īstermiņa kredītu tirgū notiekošo, saskatāmas pozitīvas tendences. Kredītu apjoms, ko mēs izsniedzam, pieaug ar katru mēnesi, kas liecina par to, ka cilvēki kļūst ekonomiski aktīvāki un mazinās krīzes radītās šaubas un bailes no kredītiem. Mēs faktiski esam zināms ekonomiskās situācijas  indikators, jo pirmie izjūtam cilvēku aktivitāti. Kredīti, kurus izsniedzam, nav lieli, līdz 200 latiem, turklāt ir skaidri definētas komisijas maksas, kas vairo cilvēku uzticību un arī pārliecību, ka viņš spēs atdot savu kredītu. Par to liecina arī SMScredit.lv niecīgais „slikto kredītu” apjoms.”

Interesanti, ka tieši decembrī kredītam vairāk pieteicās sievietes nekā vīrieši. Ja kopumā proporcija ir līdzīga, tad decembrī sievietes kredītus ņēma par 13% vairāk nekā vīrieši, kas apliecina, ka tieši viņas ģimenē rūpējas par svētku izdevumiem.

Kategorijas