Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Liek punktu sezonai

Didzis Bauers

2017. gada 2. jūnijs 00:00

21

Alūksnes pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolas angārā nedēļas nogalē notika 8. Alūksnes novada kausa izcīņa džudo.

Startē visi džudisti
“Šīs ir pēdējās sezonas sacensības, bet uzsvars tiek likts uz to, lai tie, kas ir trenējušies pirmo gadu, aizvadītu savas pirmās sacensības, kurās saprastu to norisi, tiesnešu darbību, pareizu uziešanu un nonākšanu no paklāja, izbaudītu sacensību garšu, atrādītos treneriem un, protams, vecākiem. Tad arī treneriem ir vieglāk strādāt nākamajā sezonā, jo tad audzēknis saprot, kāpēc viņam ir kaut kas jāmācās. Sākot ar otro gadu, viņiem jau būs jāpilda savs sacensību plāns, kāds ir sporta skolā, un būs jāpiedalās četrās svešās sacensībās. Jāatzīmē, ka novada kausā piedalās visi džudisti, kas mums novadā ir, plus vēl tie, kas ir pabeiguši sporta skolu un var izbrīvēt laiku, lai atnāktu vai atbrauktu un pacīnītos savā starpā. Sacensības notika tādos kā trīs etapos: tie, kuri piedalās pirmo gadu; tie, kas trenējušies 4-5 gadus un beigās visi pieaugušie, kas ir beiguši vai mācās 10.-12.klasē,” stāsta džudo treneris Aivars Mālnieks.

Startē viesi no ārzemēm
Alūksni pārstāvēja džudisti no Alūksnes pilsētas, Apes pilsētas, Gaujienas, Jaunalūksnes, Alsviķu, Ziemeru un Pededzes pagasta. Ņemot vērā telpu izmēru, neaicina daudz viesu klubu. Piedalījās džudisti no Siguldas, jo tos trenē Alūksnes sporta skolas treneris, un sens sadarbības partneris - džudo klubs no Veru pilsētas Igaunijā. Šogad bija arī viena Somijas pārstāve, kas Alūksnē ir brīvprātīgā Alūksnes bērnu un jauniešu centrā un jau iepriekš bija nodarbojusies mājās, bet tagad gadu trenējās Alūksnē un piedalījās sacensībās. Šogad sacensībās startēja 132 sportisti, pērn bija 117. Jaunākajam dalībniekam - 6 gadi (2011.g. dzimušie), vecākajam dalībniekam - 30 gadi (1987.g. dzimušie). Bija septiņas vecuma grupas: U8, U10, U12, U14, U16, U18 un vecāki. Medaļas tika izcīnītas 39 svara kategorijās (28 – zēniem un 11 - meitenēm).

Čempionu daudz
Sacensības notika pēc apļa sistēmas: katram savā svara kategorijā jācīnās ar katru. Alūksnes BJSS džudisti 33 svara kategorijās ir čempioni. Džudo klubs “Sigulda” vienā svara kategorijā ir čempions. Veru džudo klubs “REI” čempions ir piecās svara kategorijās. No Alūksnes BJSS par čempioniem kļuva: Ernests Dambis, Niklāvs Forsters, Arvis Bondars, Jānis Žagars, Markuss Salaks, Mihails Menšikovs, Kristaps Dauškans, Marko Ralfs Kronbergs, Kevins Jānis Rops, Rihards Žukovs, Rūdolfs Čubars, Jēkabs Zariņš, Aleksandrs Rakovs, Miķelis Jānis Roze, Norberts Čerbikovs, Rolands Kazačenoks, Martins Līvs, Roberts Javorskis,  Nikolajs Rakovs, Nikolajs Illarionovs, Aleksandrs Skuja, Gunārs Misiķis, Kristians Strazdiņš, Edijs Sadovnikovs; Diāna Delpere, Elīze Kozule,  Merisa Akmentiņa, Adriāna Eisaka, Ksenija Zučika, Evelīna Javorska,  Ance Roze, Monta Melzoba, Lelde Čerbikova.

Laba sezona
“Sezona ir izdevusies labi. Šogad mums vairāk bija paaudžu maiņa un ir maz audzēkņu, kas var startēt Latvijas čempionātos, tur nomainīja dalības gadus. Nākamgad gan mums būs stiprs sastāvs, šogad daudzi startēja kā gadu jaunāki. Kopumā šosezon mums ir izcīnītas piecas medaļas Latvijas čempionātos. Domāju, tas ir normāli. Visos vecumos, kuros rīko čempionātus, mums ir medaļa. Tagad būs mazliet brīvs, bet jau 8 jūlijā notiks Latvijas olimpiāde U18 vecuma grupā. Domājam startēt ar 10-12 dalībniekiem, un ceram uz vienu zelta medaļu. Šo pašu turnīru domājam nākamgad rīkot ģimnāzijas zālē un likt jau trīs laukumus, kas mums ļaus piesaistīt vēl vienu klubu no malas, jo dažās svara kategorijās cīnījās tikai alūksnieši savā starpā. Kad būs kāds svešais, būs interesantākas cīņas,” saka A.Mālnieks.

Kategorijas