Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vieglatlētiem – medaļu birums!

Didzis Bauers

2017. gada 2. jūnijs 00:00

1

Trīs Alūksnes vieglatlēti startēja Rēzeknes pilsētas atklātajās sacensībās vieglatlētikā un mājās atveda četras medaļas.
U16 grupā mūsu audzēkne Dita Apsīte uzvarēja 100 metru skrējienā ar ļoti labu rezultātu - 12,85. Viņa arī uzvarēja tāllēkšanā, bet rezultāts gan nebija augstvērtīgs. Rinalda Hanarina izcīnīja 2.vietu 400 metros. Jāatzīmē, ka viņas ir stipri jaunākas šajās grupās. Edgars Zjukovs U18 grupā 800 metros izcīnīja 3.vietu.
Savukārt 25.maijā Ogres stadionā pirms starptautiskajām vieglatlētikas sacensībām “Rīgas Kausi 2017” norisinājās vieglatlētikas trīscīņas sacensības bērniem no 8 līdz 11 gadu vecumam. Šo sacensību grib ieviest kā tradīciju katrām nākamajām “Rīgas Kausu” izcīņām, lai popularizētu vieglatlētiku Latvijā. Alūksnes komandā startēja septiņi bērni. Šīs viņiem bija pirmās šāda līmeņa sacensības. Ogres stadions jau bija sagatavots Latvijas lielākajām vieglatlētikas sacensībām “Rīgas Kausi 2017”, bet pirms tam tika rīkotas grandiozas sacensības bērniem no visas Latvijas. Negaidot alūksnieši ieguva arī vienu medaļu - Marta Pētersone izcīnīja 3.vietu! Līga Kripašova izcīnīja 5.vietu, Annija Marene – 6.vietu. Bērni sacentās tāllēkšanā no vietas, 30 metru skrējienā un šķēpa imitācijas mešanā. Rezultātus katrā disciplīnā summēja, kas deva vietu kopvērtējumā. Katrā atsevišķā disciplīnā alūksnieši nebija paši labākie, bet kopvērtējumā - vieni no labākajiem Latvijā.

Kategorijas