Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Grib dāvāt savu ķepaino mīlestību

Diāna Lozko

2017. gada 2. jūnijs 00:00

2721

Alūksnes dzīvnieku patversme “Astes un Ūsas” šogad svinēs sesto dzimšanas dienu. Šajos gados jau ir palīdzēts daudziem ķepaiņiem - pašreiz patversmē ir 19 suņi un 38 minči, kuri meklē sev mājas.
Biedrības “Astes un Ūsas” atbildīgā par adopcijas jautājumiem Elīna Dambe stāsta, ka cilvēki ir atsaucīgi, taču, protams, gribētos, lai atsaucība būtu vēl lielāka. Diemžēl gadās arī kādi skumji atgadījumi, piemēram, reiz uz patversmi kāda sieviete kastītē atvedusi kaķēnus, kuri piedzimuši viņas kaķenītei, bet neviens šos kaķēnus negribēja ņemt. “Mēs nepieņemam tos dzīvniekus, kuriem ir saimnieki, taču šī sieviete vienkārši atstāja kasti un ātri aizbrauca prom. Tā nu patversmei ir jāuzņemas rūpes par šīs saimnieces nesterilizētās kaķenes kaķēniem. Nesen zvanīja kāds suņa saimnieks, ka dodas strādāt prom no Alūksnes novada, un jautāja, vai patversme paņems viņa suni. Protams, ka atteicām, jo saimniekiem ir jāuzņemas rūpes par saviem mājdzīvniekiem. Mēs palīdzam bezsaimnieku un klaiņojošiem dzīvniekiem. Šis cilvēks man telefona klausulē pateica: “Ahā, jūs pieņemat klaiņojošus dzīvniekus...” Paredzu, ka drīz šajā pagastā, no kurienes zvanīja suņa saimnieks, parādīsies klaiņojošs suns, kurš mums būs jāuzņem,” ar skumjām atzīst E.Dambe.
Šoreiz fotogrāfijās varat aplūkot vien mazu daļiņu ķepaiņu, kuri ilgojas pēc jaunām mājām un gādīgām rokām, taču vairāk informācijas var iegūt, vēršoties pie E.Dambes (tālrunis 29477535). Lai arī par ķepaiņiem patversmē ik dienu rūpējas gādīgi cilvēki, ikvienam no šiem mīluļiem tomēr gribas siltas mājas, kuras saukt par savējām. Un katram no ķepaiņiem ir nepieciešams savs saimnieks, kuram sniegt neizmērojamu pateicību un mīlestību.

Kategorijas