Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vēlēšanu diena Alūksnē sākusies mierīgi

Agita Bērziņa

2017. gada 3. jūnijs 10:20

12814

Pašvaldības vēlēšanas Alūksnē sākušās mierīgi. Rīta stundā pie Alūksnes iecirkņiem rindas ar vēlētājiem neveidojās un arī drūzmēšanās nenotika. Uzrunātie vēlētāji lielākoties teica, ka uz vēlēšanām nāca priecīgā noskaņojumā un par pašvaldības darbu nesūkstās.

Alūksnes pilsētas administratīvās ēkas iecirkņa priekšsēdētāja Līga Kandele stāsta, ka cilvēki uz iecirkni nāk neizrādot emocijas, izvēli izdara klusām, mierīgi un bez agresijas. Arī padomus neprasot. Ik pa laikam iecirknī ienāk kāds vēlēt gribētājs, kurš sajaucis iecirkni. Tā kā citās vēlēšanās administratīvās ēkas iecirknis ir centrālais iecirknis, daudzi atnākot pieraduma pēc. Atgādinām, ka katram vēlētājam jābalso noteiktā iecirknī - tajā, kura vēlētāju sarakstā viņš iekļauts.

Uz vēlēšanām - priecīgi

Nora un Juris Blaževici vēlēt devās priecīgā noskaņojumā. “Izvēle jau bija izdarīta iepriekš un atlika tikai šodien nobalot. Kādi bija izvēles kritēriji? Kā strādājuši līdz šim. Priekšvēlēšanu avīžu un bukletu bija daudz, bet tiem nebija izšķirošanas nozīmes. Jaunajam sasaukumam jāstrādā vēl labāk. Jāturpina iesākties darbi un jāsāk jauni. Lai veicas jaunajam sasaukumam,” vēlēja N.Blaževica.

Arī Elīna Lazdekalne vēlēt devās pozitīvā noskaņojumā. “Nebija grūti izdarīt izvēli. Vērtēju līdz šim paveikto darbus un tieši vadoties pēc tiem, izdarīju izvēli. Vērtēju arī kā notiek priekšvēlēšanu aģitācija, smukās un nesmukās lietas. Tā vietā, lai vienotos un Alūksnē būtu izaugsme, notiek diezgan daudz nesmukas lietas. Žēl, ka tā,” teic jauniete. Viņa ir pārliecināta, ka vēlēšanu dienā jaunieši būs aktīvi un vēlēt dosies. “Man pazīstamie saka, ka balsot nāks. Jaunieši nav vienaldzīgi un vēlēšanās piedalās. Vienīgais jautājums – cik no viņiem ir deklarēti Alūksnē un cik Rīgā,” teic E. Lazdekalne.

Piedalās pirmo reizi

Pirmo reizi vēlēšanās piedalījās Diāna Sprene. “Kāpēc nācu vēlēt? Jo vecāki teica, ka tas ir jādara. Jāatzīst, pašai nebija sajūtas, ka tas būtu jādara. Izvēlēties, par ko balsot, nebija viegli. Klausījos, ko runā vecāki, lasīju presē, ko partijas sola,” atklāj jauniete.

Arī pensionāram Vilim Ābeltiņam izvēli nebija viegli izdarīt. “Nācu, jo jāpilda pilsoņa pienākums. Izvēlēties, par kuru balsot, bija grūti. Katru dienu nāca partiju avīzes, lasīju,” atzina viņš.

Cerībā uz pārmaiņām vēlēt nāca Skaidrīte. “Ja godīgi, nekā cerīga. Visvairāk man rūp, lai pastāvētu mūsu Alūksnes slimnīca, lai uzlabotos veselības aprūpes sistēma, kas ir “nolaista” līdz pēdējām. Lasīju priekšvēlēšanu avīzes. Solījumu ir daudz, bet es vairs nevienam neticu. Vajadzīgas pārmaiņas, bet... Cerams, ka būs labāk. Cerībai ir jābūt, ja tās nav, tad nav jēgas dzīvot,” atzina Skaidrīte.

Vēlēšanu aktualitātēm seko līdzi sadaļā “Vēlēšanas 2017”.

Kategorijas