Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kolberģa tautas nama vēlēšanu iecirknī vēlētāji aktīvi

Alūksnes novada pašvaldības vēlēšanās vairākos iecirkņos kā novērotājs piedalījās kāds vīrietis no Pleskavas (Krievijas Federācija). Jau piektdien viņš bija arī Kolberģa tautas nama vēlēšanu iecirknī. Šā iecirkņa komisijas priekšsēdētāja Daiga Jursa atzīst – šāds novērotājs vēlēšanās bijis pirmo reizi. “Viņš pamatoja, ka vēlas novērot, kā Latvijā noris vēlēšanas – kā noblombētas kastes, kā izveidotas vēlēšanu kabīnes, interesējās par vēlēšanu zīmēm. Viņš atzina: pirmo reizi redzot to, ka kandidāta vārdu, uzvārdu var izsvītrot, Krievijā tā neesot,” stāsta D.Jursa.

Viņa atzīst – Kolberģa tautas nama vēlēšanu iecirknī vēlēt jānāk 501 vēlētājam: pirmajās trīs dienās nobalsojuši jau 50 cilvēki. “Ja atnāks 300 vēlētāji – tas būs ļoti labi. Cits ilgi sēž kabīnē un domā, par ko balsot, cits jau izdomājis iepriekš un ātri nobalso. Jā, ir sarakstos cilvēki, kuri faktiski pagastā vairs nedzīvo,” saka D.Jursa.

Laima no Jaunalūksnes pagasta atzīst – Jaunalūksnes pagasta pārvaldē viņai ir maz darīšanu, tādēļ nevar pateikt, kas pagastā labi paveikts, kas – ne tik labi. “Izvēloties, par ko balsot, izvērtēju kandidātu paveiktos darbus,” viņa nosaka.

Laila Zakarīte no Kolberģa norāda – par ko balsot zināja, tādēļ ilgi nebija jādomā: tie bija cilvēki, kurus pazīst un uz ko var paļauties. “Vispār var just, ka pēdējos gados dzīve Alūksnes novadā iet uz augšu – Alūksne kļūs skaistāka, Kolberģis arī. Te nav tā, ka cilvēki izmiruši – Kolberģī tik traki nav! Pagasts arī rūpējas, cik nu ir viņu iespējās. Tiesa, Kolberģa tautas namā varētu notikt biežāk pasākumi – lai tautas nams ir dzīvāks, lai cilvēki grib nākt, satiekas!” viņa saka.

Rita no Jaunalūksnes pagasta uzsver – jaunajiem deputātiem vairāk būtu jādomā par mazo uzņēmēju atbalstu un to, lai cilvēkiem būtu darbavietas, par veselības aprūpes pieejamību. “Autoostā vajadzētu ieviest mēnešbiļetes, lai strādājošajiem ērtāk uz darbu izbraukāt. Jādomā par veselības aprūpi – šodien medicīnas pakalpojumi ir ļoti dārgi. Tādēļ arī cilvēki nogaida līdz pēdējam un tikai tad iet pie ārsta,” viņa saka. Rita atzīst – par līdzšinējiem deputātiem nebalsoja, jo viņi jau sevi “pierādījuši”: jādod iespēja jaunajiem, kuriem arī ir vairāk ideju. “Mētājas no vienas partijas uz otru un domā vairāk par savu pašlabumu, ērtībām, nevis iedzīvotājiem. To spilgti pierādīja Alūksnes autoostas iegāde. Tagad ieiet autoostā nav iespējams – alkohola bode, uzgaidāmajā telpā uzturas bomži, autoostu rītos un vakaros agri slēdz ciet: piemēram, rītos 6.20 autoosta ir slēgta, kad cilvēki gaida autobusu uz Rīgu: stāvi ārā un salsti,” saka Rita. Viņa arī vēlētos, lai Kolberģa centrā beidzot ierīko gājēju celiņu līdz autobusu pieturai, kas atrodas uzkalniņā, pretim veikalam. “Kad garām brauc kravas automašīnas, tad kā gājējam jādomā: aizķers tevi vai nē, jo ceļmalā arī koki saauguši. Ja ir apledojums, tad vispār nevar uziet tajā uzkalniņā. Kopumā Jaunalūksnes pagastā dzīvot man patīk – Kolberģī ir ļoti labs bērnudārzs!” saka Rita.

Vecmamma Anita Pāsa uz vēlēšanām gāja kopā ar mazbērniem Elīnu un Māri, kuriem rokās bija baloni. “Kā uz svētkiem!” smaidot saka Anita. Viņa atzīst – balsoja par tiem pašiem, par kuriem 2013.gadā, jo ir labi strādājuši. “Tiek sakārtoti ceļi, Alūksnē uzbūvēts skaists gājēju tilts, skatu tornis. No Murjāņiem bija atbraukuši mani klasesbiedri un ļoti priecājās, cik Alūksne skaista! Jaunajiem deputātiem vairāk būtu jādomā, lai cilvēkiem ir darbavietas un darbs,” rosina A.Pāsa.

Kategorijas