Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Komats pirms lielās sezonas

Didzis Bauers

2017. gada 9. jūnijs 08:30

3

Ir finišējis skriešanas seriāla “Alūksnes pavasaris 2017”, kas piecu posmu garumā ļāva aktīvajiem sportiskā dzīvesveida piekritējiem skrienot baudīt Alūksnes skaistākās vietas, sacenšoties no 1 līdz 10 kilometru distancē. Labākie ir saņēmuši organizatoru sarūpētās dāvanas un balvas. Paši mazākie, kas neiet vēl skolā, saņēma pateicību saldumu veidā. Protams, pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma medaļas, 10 gadu vecuma grupā bija diplomi līdz 6.vietai ar mazu balviņu. Bija klasiskā numuru izloze ar dažādām balvām un diviem sacensību abonementiem uz nākamo gadu. Sacensību patrons vieglatlēte Ilona Marhele pēc apbalvošanas ceremonijas pastāstīja par sevi un savu ikdienas režīmu - arī par ēšanu, čipsiem un bulciņām. 
Būtiski pieaudzis dalībnieku skaitsSacensību galvenais tiesnesis un Alūksnes novada sporta darba organizators Vilnis Veļķeris uzsver, ka pasākums organizatoriski ir izdevies. “Daļa sabiedrība pēc ziemas alkst pēc kustībām, gribas atkal satikties, salīdzināt, cik ir paskriets pa vakariem, salīdzināt savus ātrumus distancē. Priecē skolu jaunatne, lai gan kopumā viņi ir diezgan kūtri. Jāuzslavē kaimiņu - Apes novada skrējēju braukāšana uz sacensībām, jaunanniešu biežā būšana sacensībās, līdz ar to kopējais dalībnieku skaits iesniedzās trešajā simtā. Kopumā jāsaka, ka sports esam mēs paši - cik mums ir vēlme izkustēties, cik esam sagatavojušies un gatavi iesaistīties. Mums ir ļoti daudz skrienošu sieviešu. Visi rādītāji skaitliskā ziņā bija kolosāli! Ir kritis seriāla apmeklētības rekords, kad otrajā posmā uz starta dažādās distancēs stājās 166 skrējēji - sākot ar mammu un četrgadīgu mazuli, kas iztipināja trasi, un beidzot ar vīriem, kuriem vecums jau iesniedzies sestajā gadu desmitā. Salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad kopā startēja apmēram 200 skrējēji,” viņš saka.
Labāks menedžments V.Veļķeris arī atzīst, ka pasākuma popularitātes augšanu veicina arī labais menedžments - jau otro gadu šī skriešana tiek popularizēta ar augstas klases novada sportistu piesaistīšanu. “Pagājušajā gadā tas bija olimpietis bobslejists Intars Dambis, šogad tā bija olimpiete Ilona Marhele. Protams, ir jautājums, kas uz starta aicinās nākamgad. Ir mums kandidāti, piemēram, Dins Vecāns, Edgars Bertuks vai Andrejs Rastorgujevs, jo mums spilgtu personību netrūkst, kam līdzināties. Protams, jāuzsver arī iznākšana ārā no muižas parka ar jaunajām trasēm. Neticami, bet balsošanā par labāko trasi uzvarēja Tempļakalna trase, lai gan tā bija arī grūtākā, kuru parasti izvēlas treniņiem profesionāļi. Bet tā ir arī skaistākā ar skaistāko skatu no tās,” vērtē V.Veļķeris.
Centīsies padarīt vēl aizraujošākasViņš uzsver - liela daļa skrējēju ir ļoti labi sagatavoti, bet neskrien sporta meistarības grupā. “Centīsimies viņus pārliecināt neskriet tautas klases grupās, bet sacensties ar sev līdzvērtīgiem sportistiem, padarot šīs sacensības azartiskākas. Organizatori un treneri cer, ka šī būs jauno talantu kalve, no kuras izaugs jaunie vidējo un garo distanču skrējēji. Mēs arī sagaidām, lai skrējēji nenomet tvaiku, kas ir uzņemts, jo skriešanas seriāls “Stirnu buks” vairs nav aiz kalniem - palicis gatavoties ir viens mēnesis. Šo pasākumu iesakām izbaudīt, jo tas šeit iekļuva ļoti grūtā konkurencē un sola mums grūtu sagatavošanas darbu,” stāsta V.Veļķeris.  Seriāla kārtu rezultātus un kopvērtējumu var atrast mājaslapā “www.aluksneok.lv”. 

Kategorijas