Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina pieteikties sieviešu vasaras skolai

Diāna Lozko

2017. gada 16. jūnijs 00:00

2

No 30.jūnija līdz 1.jūlijam Alsviķos norisināsies sieviešu vasaras skola “Dzīvotprieks”, kuru rīko Alūksnes novada sieviešu apvienība “Katrīna”. Šoreiz nometnes dalībnieces uzņems Alsviķu pagasts, bet jau nākamajā gadā, kas būs nometnes 10.jubilejas gads, šāda nometne varētu notikt Alūksnē.
Gaida radošas un aktīvas sievietesAlūksnes novada sieviešu apvienības “Katrīna” valdes locekle Aiva Lielbārde informē, ka nometne jau kļuvusi tradicionāla, tās mērķauditorija ir radošas un aktīvas sievietes. “Šīs būs divas ļoti interesantas un piepildītas dienas. Paldies Alūksnes novada pašvaldībai, kura mūs atbalsta jau vairākus gadus, kā arī Alsviķu pagasta pārvaldei, kura mūs uzņems un ir izveidojusi ļoti interesantu programmu,” teic A.Lielbārde. Nometnes darba grupas vadītāja ir Alsviķu kultūras nama vadītāja Marina Ramane. Arī šoreiz nometnē varēs gūt daudz jaunu zināšanu. “Šīs divas dienas vēlamies veltīt tam, lai katra sieviete sajustu šo dzīvotprieku. Pirmajā nometnes dienā piedāvāsim izbraucienu pa Alsviķu teritoriju, kura laikā iepazīstināsim ar Alsviķu iestādēm, kā arī šejienes aktīvākajiem cilvēkiem. Katrā pieturā piedāvāsim arī kādas praktiskas nodarbības. Savukārt šīs dienas noslēgumā kinoseansā varēs noskatīties kādu filmu,” teic M.Ramane. Lekcija par “čenelingu”Otrajā nometnes dienā Alsviķu kultūras namā nometnes dalībnieces varēs iegūt dažādas zināšanas. “Notiks arī divas lekcijas, kuras vadīs kādreizējās alsviķietes Inga un Anda. Tās ir mūsu pašu meitenes, kuras bieži vien nedēļas nogalēs viesojas Alsviķos pie saviem vecākiem un interesējas par  dažādām tēmām. Viena lekcija būs par ceļu pie sevis un savu domāšanu, kā sadzīvot ar savām domām. Otra lekcija būs par astroloģiju,” informē M.Ramane. Viena lekcija būs par “čenelingu”. Pašu terminu, kurš cēlies no angļu vārda «kanāls», saprot kā procesu, kura laikā kāda persona saņem vēstījumu no citās dimensijās mītošām būtnēm. Paši “čeneleri” ir dažādi, tāpat kā avots, kas sūta informāciju, var tikt dēvēts dažādi. Tas var notikt, gan atrodoties tā saucamajā mainītajā apziņas stāvoklī, gan visikdienišķākās situācijas laikā. Kādam tas var būt kā redzējums, kādam kā skaidri skanoša balss, kādam vienkārši kā spēcīga atklāsme. “Čenelings” ir komunikācijas veids starp cilvēkiem un citām būtnēm, parasti no augstākām dimensijām, tās var būt eņģeļu būtnes, dabas gari, aizgājušo gari, ārpuszemju civilizāciju būtnes vai dzīvnieki. “Būtībā mēs katrs varam nodarboties ar šīm lietām, taču mums ir jāzina, kā to pareizi darīt,” teic M.Ramane. Nometnes laikā interesenti varēs iegūt informāciju par šo un arī citām tēmām.
Gatavos savu cigoriņu kafijuNeiztrūkstošs šīs nometnes elements ir arī radošās darbnīcas. Nometnes dalībniecēm būs iespēja veidot gan sapņu ķērājus, gan arī izveidot koka piekariņu ar latvju aizsardzības zīmēm. Nometnes laikā varēs arī pagatavot savu cigoriņu kafiju, kā arī iegūt hennas tetovējumus. Šoreiz nometnē dalībnieces varēs arī uzzināt ko vairāk par pirts procedūrām. Nometnei vēl aizvien var pieteikties, sazinoties ar M.Ramani pa e-pastu “kn.alsviki@aluksne.lv” vai tālruni 28330421. 

Kategorijas