Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ieraudzīt dimanta mirdzumu rasas lāsē

Kopā pavadīti divi mācību gadi. No matemātiskā viedokļa maz, no cilvēciskā – gadi pārpildīti ar emocijām, priekiem un asarām, pārsteigumiem un cerībām. Cerībām katrā visparastākajā rasas lāsē ieraudzīt dimanta mirdzumu...

Mani audzēkņi ir dažādi – gan centīgi un paklausīgi, gan delverīgi un  palaidnīgi. Droši, atvērti, varbūt vairāk uzdrīkstas nekā citi. Sportiski. Viegli aizraut, iesaistīt pasākumos. Mums kopā bija jauka ekskursija uz Rīgas Olimpisko centru, Līgatni. Neaizmirstams pārgājiens apkārt Alūksnes ezeram, kur mūs laipni uzņēma Laura mamma. Atmiņā paliks arī pārgājiens kājām, kur ciemojāmies Denisa vecāku vasarnīcā.

Klase varbūt atšķiras no citām ar to, ka skolēni vairāk vērsti uz praktisku darbošanos, nevis zināšanu meklēšanu grāmatās. To apliecina neviltotais prieks par dalību Lāčplēša dienas aktivitātēs. Audzēkņi prata arī pārsteigt – pirmajā skolas vakarā visi dejo!

Daudz kas atkarīgs no ģimenes, vecākiem. Prieks par tām ģimenēm, kurām izdodas motivēt bērnus ne tikai sasniegt augstākus mācību rezultātus, bet veidot viņos arī labas, cilvēcīgas īpašības. Vienmēr esmu priecājusies par veiksmīgu sadarbību ar vecākiem, jo tikai kopā var sasniegt audzinošo mērķi.

Novēlu skolēniem pusaudžu maksimālismu pēc iespējas ātrāk nomainīt pret atbildības un pienākuma sajūtu, vecākiem - pulēt savus dimantus līdz sev vēlamajam mirdzumam!

Kategorijas