Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sākusies pludmales volejbola sezona

Didzis Bauers

2017. gada 22. jūnijs 00:00

8

Alūksnes Pilssalas pludmales volejbola laukumos pagājušās nedēļas nogalē notika Alūksnes novada atklātais čempionāts pludmales volejbolā. Sākumā čempionāts tika plānots divas dienas, bet mazā dalībnieku skaita dēļ tas norisinājās tikai vienu dienu.
Čempionātā startēja piecas vīru komandas, divas sieviešu un divas jauniešu meiteņu komandas. Dāmām stiprākās bija Dzintra Andrejeva un Kristīne Jamkina. Vīriem - Riharda Mihailova un Naura Lepika duets. Katras grupas veiksmīgākās komandas tika apbalvotas ar medaļām un kausiem.

Traucē laiks un būvdarbi
“Ņemot vērā Pilssalas rekonstrukcijas darbus un to, ka pašreiz sala ir liela būvbedre un tur brauc daudz tehnikas, tur nav patīkamākā vieta, kur uzturēties. Turklāt vasara iestājās ļoti vēlu, bija auksts pavasaris, tāpēc cilvēkiem neizdevās sportiski sagatavoties un trenēties pludmalē. Ar nožēlu jāatzīst, ka dalību turnīrā pēdējo 20 gadu laikā un novada čempionāta pastāvēšanas laikā pieteica vismazākais dalībnieku skaits. Startēja arī maz bērnu un jauniešu komandu, bet tas varētu būt tāpēc, ka vēl nav notikusi nometne, kas būs 26.jūnijā, un bērni vēl atpūšas pēc garā mācību gada. Iepriekšējos gados mēs spēlējām astoņu posmu seriālu. Šogad sakarā ar būvniecību stadionā nevarējām izmantot laukumus aiz tā, jo tiek liets segums vieglatlētikas celiņiem un mēs varam sabojāt to,” stāsta sacensību organizators un tiesnesis Aivars Baumanis.

Šovasar – īsa sezona
Organizatori arī aicina spēlētājus vairāk sekot līdzi informācijai par sacensībām sociālajos tīklos, tur arī pieteikties, lai var rēķināties ar dalībnieku skaitu. Alūksnes novada mājaslapā ir pieejams sacensību kalendārs, kurā var atrast sacensību nolikumus un pieteikšanās lapas.
No 30.jūnija līdz 2 jūlijam Alūksnes Pilssalas pludmales volejbola laukumos norisināsies “Ergo Open” Latvijas čempionāta ceturtais posms, kurā interesenti varēs vērot, kā sacenšas Latvijas labākie pludmales volejbolisti. Bet jau 26.jūnijā paredzēta pludmales volejbola skolas “Augam 2” pirmā nedēļa, no 3.jūlija - skolas otrā daļa. Pēc tam pludmales volejbola sezona Alūksnē būs arī jau beigusies, jo tiks pārbūvēti un pārcelti laukumi. 

Sācies Apes novada
čempionāts
Ir sācies arī Apes novada čempionāts pludmales volejbolā, kas notiek jauniešu (līdz 18 gadu vecumam ieskaitot), sieviešu un vīriešu konkurencē. Tajā gan var piedalīties tikai Apes novada administratīvajā teritorijā dzīvojošie, iepriekš dzīvojošie studenti, pieaugušie, kā arī tie, kas mācījušies Apes novada skolās, tie, kas aizstāvējuši Apes novada godu olimpiādēs, valsts lielākajās sacensībās, un tie, kas strādā šajā novadā.  
Neņemot vērā sliktos laikapstākļus, Apes novada čempionātu pludmales volejbolā Sikšņos pirmajā posmā uzsāka desmit komandas. Sieviešu konkurencē labākā komanda - “Blondās” (Krista Ķelpe un Kristīne Miezīte). Jauniešiem trešajā vietā - “DG” (Daniels Auziņš, Ginters Ķelps), otrajā - “Zibšņi” (Toms Renards Gailītis, Ritvars Repuls), bet uzvarēja “B13” (Artūrs Rainiks, Ralfs Lānets).

Uzvarētājus noskaidros augustā
Vīriešu pusfinālos tikās “Radioaktīvie” (Jānis Andrejevs, Ričards Rihards Bringa) un komanda “Es nezinu” (Ralfs Kazaks, Edgars Kazaks). Uzvarēja “Radioakīvie” (23:21/21:10).
Otrajā pusfinālā spēlēja pagājušā gada čempioni – Kristaps Bērziņš un Nauris Guoģis no Gaujienas - un “Kaimiņi” (Reinis Kazaks, Anrijs Palejs). Uzvarēja čempioni ar rezultātu 21:13/21:17. Cīņā par  trešo vietu Reinis ar Anriju pieveica Ralfu un Edgaru - 22:20/21:17.
Par zelta medaļām izvērtās ļoti spraiga spēle. Lai noskaidrotu uzvarētāju, bija nepieciešams trešais sets, kurā veiksmīgāki bija gaujienieši Kristaps un Nauris. Viņi ir arī posma uzvarētāji - 23:21/10:21/15:13. Sudrabs - Jānim un Ričardam Rihardam.
Otrais novada posms notiks Trapenē 1.jūlijā, trešais posms - Gaujienā 22.jūlijā, ceturtais (noslēdzošais) posms - Apē 5.augustā. Visos posmos iebraukšana un pieteikumi - līdz pulksten 10.00.


Kategorijas