Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ievēl Apes novada domes vadību

Agita Bērziņa

2017. gada 22. jūnijs 00:00

11

Otrdien Apes novada domes jauno deputātu sasaukuma pirmajā sēdē vienbalsīgi par Apes novada domes priekšsēdētāju ievēlēja Astrīdu Harju, kas bija vienīgā kandidāte. Arī priekšsēdētājas vietnieka pienākumus turpinās pildīt Jānis Liberts. Viņa kandidatūru vienbalsīgi atbalstīja visi deputāti, un arī viņš bija vienīgais kandidāts. Šādā sastāvā dome darbosies gan pavisam īsu laiku. Jau rītdien A.Harju jādod zvērests un viņa kļūs par Saeimas deputāti. Deputāti uz nākamo sēdi sanāks jau pirmdien.

Spēja saliedēt novadu
A.Harju uz priekšsēdētāja amatu virzīja J.Liberts. “Kopš Apes novada izveides aizritējuši astoņi gadi. Pirmos četrus gadus domē darbojās priekšsēdētāja un trīs vietnieki - katrs no sava pagasta. Pēdējos četrus gadus mūsu novada domes darbs tika organizēts pilnīgi pēc citiem principiem - tika izveidots kopējs budžets un darbojāmies visi kā vienota komanda. Visus šos astoņus gadus Apes novada domi ir vadījis viens cilvēks. Cilvēks, kurš ir spējis mūs visus saliedēt, apvienot kopīgajam darbam, tādēļ arī vēlēšanās ir guvis vislielāko mūsu iedzīvotāju atbalstu. Šajos gados ir veikti daudzi darbi, bet nākamajos četros gados jāizdara ne mazāk un ne mazāk svarīgi darbi. Uzskatu, ka vislabāk šos darbus visi kopīgi varētu veikt līdzšinējās priekšsēdētājas vadībā,” deputātus uzrunāja J.Liberts. Savukārt A.Harju uz vietnieka amatu virzīja J.Libertu, raksturojot viņu kā prasmīgu, kompetentu pašvaldības jautājumos un zinošu būvniecības jomā.

Būs jāpieņem smagi lēmumi
Nelielā uzrunā uzreiz pēc ievēlēšanas A.Harju pateicās Apes novada iedzīvotājiem par uzticību un atbalstu vēlēšanās un deputātiem par uzticēto mandātu vadīt domi un pašvaldību. Priekšsēdētāja, uzrunājot klātesošos, uzsvēra, ka, strādājot vienotā komandā, visiem būs jānonāk pie “zelta grauda”, kas veidos labāku rītdienu. “Pieņemot arī smagus lēmumus, kuri nākamajā periodā paredzami, gan plānotā nodokļu reforma, gan arī citas reformas valstī viennozīmīgi atsauksies arī uz mūsu teritoriju, iedzīvotājiem un pašvaldības struktūru kopumā. Pieņemot šos smagos lēmumus, visiem kopā mums novēlu pašu vienkāršāko, bet ļoti daudzkārt pašu grūtāko - saglabāt labestību, no sirds uz sirdi,” pauda A.Harju. Ne bez asarām acīs A.Harju klātesošajiem atklāja, ka īsu brīdi pirms domes sēdes saņēmusi telefona zvanu, kurā informēta, ka ceturtdien viņai jādod Saeimas deputāta zvērests.
Gaismas bruņinieki
A.Harju pateicās iepriekšējā perioda deputātiem, dēvējot viņus par Gaismas bruņiniekiem. “Gaismas bruņinieks ir tas, kurš spēj piecelties arī tad, ja ir nokritis, spēj atzīt kļūdu, ja ir kļūdījies. Šis laiks bija ļoti labs, un varbūt tādēļ man ir nedaudz skumji, ka man kādu laiku jānoliek mandāts un jādodas strādāt uz Saeimu,” teica A.Harju un pasniedza bijušajiem deputātiem Pateicības.
Pirmās sēdes turpinājumā deputāti lēma par komiteju sastāviem. Deputāti jau iepriekš bija vienojušies, ka finanšu un tautsaimniecības komitejā tāpat kā iepriekšējos sasaukumos darbosies visi deputāti, sociālo jautājumu komitejā - deputāti Jānis Liberts, Veneranda Kustova, Iluta Apine un Ivars Kalniņš, izglītības, kultūras un sporta komitejā – J.Liberts, Andris Rubins, Aivars Maltavnieks un Una Reķe.

Jāīsteno vērienīgi projekti
Pēc sēdes A.Harju laikrakstam atzina, ka viņai ir grūti šķirties no visa ierastā un zināmā, tā vietā dodoties nezināmā virzienā. “Strādāšu savam novadam. Esmu apņēmusies uzlabot lietas, kuras paši iedzīvotāji sarunās atzinuši, ka būtu jāuzlabo. Es to darīšu,” atzina A.Harju. Savukārt jaunajam deputātu sasaukumam Apes domē būs jāturpina darbs pie izglītības sistēmas uzlabošanas, jārealizē projekti, lai tie ne tikai skaisti izskatītos uz papīra, bet būtu lietderīgi dabā. “Tiks sāktas ļoti daudzas jaunas lietas, piemēram, liela būvniecība saistībā ar ceļiem. Katrā pagastā notiks kāda ceļa posma rekonstrukcija, arī asfaltēšana, jāsiltina Apes tautas nams. Pirmo reizi Apē asfaltēsim lauku ceļus,” saka A.Harju.

Kategorijas