Aluksniesiem.lv ARHĪVS

No rotaļām uz zināšanām

Diāna Lozko

2017. gada 30. jūnijs 00:00

10

Projektu un iniciatīvu darbnīca “10 kW radošu citronu” Alūksnes un Apes novada fonda 14.projektu konkursā “Atbalsts iedzīvotāju iniciatīvām” realizējusi projektu “Neformālā laboratorija “No rotaļām uz zināšanām””.
Projekta vadītāja Līga Puzule informē, ka projekta gaitā tika izveidota neformāla vide Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas vecā korpusa trešā stāva gaitenī. Tur tapis sienu apgleznojums un izvietoti pufi, kā arī jaunizveidotajā vidē novadītas četras nodarbības 7 līdz 12 gadus veciem bērniem. “Mūsdienās bērni un jaunieši lielu daļu sava brīvā laika pavada pie datora vai telefona, spēlējot spēlītes vai komunicējot ar vienaudžiem interneta vidē, kas arī ir pamats projekta izveidei. Mūsu mērķis bija ieinteresēt topošos ģimnāzistus eksaktajās zinātnēs, attīstīt bērnu loģisko domāšanu un spriestspēju, kā arī izveidot vidi, kurā skolēni vēlētos uzturēties un pavadīt starpbrīžus. Rādījām fizikas un ķīmijas eksperimentus - bērni varēja rokās paņemt uguni, uztaisīt paši savu vulkānu, vērot zvaigžņu lietu. Katrai bērnu vecuma grupai bija savs interesantākais eksperiments, vienaldzīgs nepalika neviens,” stāsta L.Puzule.
“10 kW radošu citronu” dalībnieki saka paldies Alūksnes un Apes novada fondam par atbalstīto projektu un atbalstu projekta realizācijas laikā, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas direktorei, ķīmijas skolotājai un ķīmijas kabineta laborantei, ģimnāzijas saimniekam un tehniskajiem darbiniekiem.

Kategorijas