Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Šodien - “Stirnu buks” Kornetos

Didzis Bauers

2017. gada 1. jūlijs 00:03

380

1.jūlijā, Veclaicenes pagasta Kornetos gaidāms viens no visu laiku ainaviski visskaistākajiem taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” posmiem. Kā sola Alūksnes novada sporta organizators Vilnis Veļķeris, garāko distanču dalībnieki tikšanos ar savdabīgo Kornetu “Stirnu buku” atcerēsies vismaz līdz Ziemassvētkiem…

Šī būs lieliska iespēja vietējiem skriešanas entuziastiem izmēģināt spēkus, sacenšoties ar Latvijas labākajiem krosa skrējējiem. Organizatori gaida ierodamies apmēram 2000 dalībnieku, kas varētu būt milzīgākais pasākums, kas norisinājies novada teritorijā. Viņi arī lūdz iedzīvotājus izturēties ar sapratni pret daudzajām mašīnām un sportistiem, kas pārpildīs mūsu novadu, un aicina arī pašus aktīvi piedalīties, sportojot vai jūtot līdzi savējiem. Darbosies daudz radošo darbnīcu, būs atrakcijas un aktivitātes. Gaidāma atraktīva sacensību atklāšana kopā ar Intaru Dambi. Starts – pulksten 12.00, pulksten 15.00 - koncerts.

Ezeru mirdzošās acis
Neskarta, brīnumskaista daba ar astoņām ezeru acīm! Trase, kas caur šļūdoņa izrautajām neparastajām gravām šķērso igauņu burvju un raganu zemi Paganamā! Pēc finiša - apsveikumi malēniešu dialektā. Šie ir tikai daži no argumentiem, kādēļ V.Veļķeris iesaka skriešanas draugus apmeklēt Kornetu “Stirnu buku”.
“Ezeru acis mirdzēs!” saka V.Veļķeris. “Mazais Baltiņš un Lielais Baltiņš, Trumulītis un Ievas ezers, Dzērves ezers un Pilskalna ezers… Johaidī! Skrējēji šķērsos savdabīgu astoņu ezeru Kornetu-Peļļu iegulu, ko kā vēstures liecību aiz sevis atstājis šļūdonis. Tie, kuri apskries apkārt visiem ezeriem un spēs šķērsot visus kalnus, atcerēsies pārvarēto piedzīvojumu ilgi.” “Garākais stiepiens” būs līdz Peļļu gravas ezeriem, kas iekrituši dziļā gravā. “Tas ir kolosāls baudījums!” uzsver V.Veļķeris.

Ieskriet Igaunijā un ne tikai
Veclaicene var lepoties gan ar pieminēto dabas liegumu, kur vedīs sacensību takas, gan ar citādo Malienas mentalitāti. “Kur vēl tā var divreiz ieskriet un izskriet no Igaunijas? Šeit ir piedzīvota tautu sajaukšanās – dzirdēsiet runāšanu gan igauņu un latviešu mēlē, gan malēniešu dialektā,” ieskicē V.Veļķeris. Kalnu karaļa sprinta etaps tieši vedīs Drusku pilskalnā, kas paceļas 246 metrus virs jūras līmeņa, no ieplakas pakājes skrējienā sasniedzot gan “tikai” 80 vertikālā augstuma metrus.
“Daba, cilvēki un klusums,” V.Veļķeris uzsver Kornetu “Stirnu buka” odziņas un aicina skrējējus pēc finiša apkopot spēkus, lai uzkāptu arī skatu tornī, no kura paveras gleznainas ainavas.
Sezonas kopvērtējumā “Lūša distancē”, kas ir visgarākā,  līderi ir novadnieks Andris Ronimoiss un čempione Laura Čakle. “Stirnu buka” distancē vadībā atrodas Dainis Limanāns un Zanda Ulanova, savukārt “Zaķa distancē” vadības grožus tur pērnās sezonas kopvērtējuma uzvarētājs Gints Lūsis un Patrīcija Eiduka. Gaidāms, ka startēs arī Ilona Marhele, kā arī aktīvie Alūksnes skrējēji un sporta skolas audzēkņi.

Kategorijas