Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes slimnīcas likvidācijas draudi!

Iepazīstoties ar jauno Veselības ministrijas piedāvāto „reformu” projektu - „Uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, jo īpaši sociālās, teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru”, ar nožēlu jākonstatē, ka Ministru prezidenta Māra Kučinska publiskais apsolījums saglabāt Alūksnē 24 stundu neatliekamās palīdzības slimnīcu ir kārtējie ZZS politiķu neķītrie meli tautai! Šajā projektā Alūksnē paredzēta 1.līmeņa ārstniecības iestāde, kura nodarbojas ar hronisku pacientu aprūpi bez jelkādām neatliekamās palīdzības iespējām!! Ar vienu parakstu ZZS pārstāvošā veselības ministre Anda Čakša izņirgājas par vairāk kā 11 000 parakstījušos vienkāršo iedzīvotāju! Alūksnes un Apes novados krasi pasliktināsies medicīniskās palīdzības pieejamība, pretēji A.Čakšas apgalvojumiem un MK noteikumu prasībām par neatliekamās palīdzības laiku un attālumu.

Bažas un pamatotas aizdomas atkal par dažu deputātu politiski angažētu personīgu ieinteresētību paslepus, bez publiskas apspriešanas, savstarpēji sarunājot, pieņemt iedzīvotājiem vitāli svarīgus lēmumus rada fakts, ka likumprojekts Alūksnes novada domē saņemts 28/06/2017., bet vairums deputātu par to nav informēti līdz pat šim brīdim.

Šāds autoritārs darba stils tieši sasaucas ar situāciju iepriekšējā sasaukuma domes sēdē, kad novada vadība atbildību par akcionāru kopsapulcē doto solījumu neizpildi centās uzvelt slimnīcas vadībai, un tikai pateicoties tādu godprātīgu deputātu kā Elita Laiva izpratnei, neizdevās uzsākt politiski uzstādīto Alūksnes slimnīcas likvidēšanas plānu.

Neuzticība Alūksnes novada vadības patiesai vēlmei saglabāt slimnīcu radās jau toreiz, kad veselības ministres A.Čakšas piespiedu vizītes laikā Alūksnē slimnīcas vadītājai un deputātei Marutai Kauliņai neļāva piedalīties apspriedē pie novada mēra par slimnīcas nākotni. Iepazīšanās caurskrējienā pa Alūksnes slimnīcas telpām ministre veikli izvairījās no konstruktīvas sarunas ar slimnīcas valdi, aizbildinoties, ka viss jau sarunāts ar novada vadību, un pati aizsteidzās uz pasākumu Tallinā. Lai atceramies, ka Alūksnes un Apes novadu iedzīvotāju un atbalstītāju dziesmotā piketā pie Saeimas nebija ieradies neviens Alūksnes novada ZZS deputāts, lai aizstāvētu vairāk kā 11 000 parakstījušos iedzīvotāju, tai skaitā savu vēlētāju intereses. Līdz ar to visi novada vadības mutiskie solījumi ir dziļi apšaubāmi.

Esam informējuši par draudošo Alūksnes slimnīcas kā 24 stundu neatliekamās palīdzības stacionāra likvidēšanu novadu deputātus un vēlamies likumā paredzētā kārtībā uzzināt katra viedokli un iespējamo rīcības plānu novadu iedzīvotāju, vēlētāju Satversmē garantēto dzīvībai svarīgo interešu aizstāvībai!

Kategorijas