Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Varēs brist Vaidavā un meklēt sikspārņus

Diāna Lozko

2017. gada 7. jūlijs 00:00

29

Apē upes Vaidavas krastos 14.jūlijā noritēs “Nakts Vaidavings 2017”. Šoreiz pasākuma laikā varēs uzzināt arī ko vairāk par sikspārņiem, kuri mīt Vaidavas krastos.

Vaidava ar smilšakmens atsegumiem
Katrā Latvijas malā ir vietas, ar kurām varam lepoties, izrādīt citiem, izzināt tās un apskatīt. Apē tā noteikti ir Vaidavas upe ar smilšakmens atsegumiem, daudzajiem avotiem, daudzveidīgo floru un faunu. “Ar šo pasākumu vēlamies popularizēt vietu, kur dzīvojam, parādīt citiem un iepazīt arī pašiem to, kas atrodas mums blakus, bet ikdienā bieži vien ir nepamanāms,” pauž  Apes tautas nama vadītāja un viena no pasākuma organizatorēm Ilva Sāre.
Pasākumā ikviens varēs arī ziedot, saziedotie līdzekļi tiks izlietoti konkrētam mērķim. “Uz Latvijas simtgadi, ko svinēsim 2018.gadā, vēlamies, lai Apes pilsētas centrā trīsstūrī atkal atgrieztos izgaismots vietrādis, kurš rāda attālumu līdz Rīgai, Tartu, Pleskavai. Lai šī ir labiekārtota vieta mūsu pilsētā, kur ikviens, kurš iebrauc, var nofotografēties un tādējādi popularizēt Apes vārdu plašajā pasaulē,” informē I.Sāre.

Nakts pārgājiens un rāpojums
“Nakts Vaidavingam 2017” varēs sākt reģistrēties 14.jūlijā no pulksten 18.00 līdz 18.30. No pulksten 18.00 līdz pulksten 21.00 kopā ar Apes floristēm sanākušie varēs veidot sikspārņus. No pulksten 19.00 līdz pulksten 20.00 noritēs tikšanās ar sikspārņu pētnieku Viesturu Vintuli, kurš lasīs lekciju “Viss par un ap sikspārņiem”. No pulksten 20.30 līdz 21.30 varēs klausīties dziedošo ģimeņu koncertu. Pulksten 21.30 sāksies Alūksnes un Apes novada fonda IV Labdarības bumbu dzīšanas sacensības, kā arī varēs baudīt “Vaidavas zupu”. Pulksten 22.00 varēs doties ekspedīcijā meklēt sikspārņus, bet no pulksten 23.00 līdz pusnaktij notiks vakarēšana pie ugunskura kopā ar mūziķiem Andri Mičuli un Zigmāru Krūmiņu. Pusnaktī visi interesenti varēs doties nakts pārgājienā pa Vaidavas dabas taku, kā arī nakts rāpojumā pa Vaidavu. Ikviens varēs brist, peldēt vai rāpot pa Vaidavu posmā no jaunajām Raganu klintīm līdz Tiltacikužu tiltam.

Kategorijas