Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Posmu aizvada lietū un vējā

Didzis Bauers

2017. gada 7. jūlijs 00:00

1

“Ergo Open” Latvijas čempionāta pludmales volejbolā 4.posms Alūksnē notika ekstremāli lietainos apstākļos sestdien un diezgan vējainā laikā svētdien. Sievietēm uzvarēja Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, vīriem labākie bija Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža.
Lietus sestdien dāvāja skatītājiem aizraujošas un neparedzamas spēles, bet svētdien, uzlabojoties laikapstākļiem, līdzjutēji Pilssalā varēja aizrautīgi just līdzi spēlētājiem. Svētdien organizatori bija sagādājuši iespēju arī piedalīties konkursos un iegūt atbalstītāju balvas.

Latvietes - pārliecinoši
labākās
Sievietēm 16 komandu konkurencē 3.vietu izcīnīja Ilzes Liepiņlauskas un Agneses Caicas duets. Finālā Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka apliecināja, ka ir turnīra pirmais pāris, ne reizi neļaujot izvirzīties pretiniecēm vadībā. Viņas uzvarēja Vasiļauskaiti un Zobninu (Lietuva) ar 2:0 un trešo reizi pēc kārtas kāpa uz Latvijas čempionāta posma goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Vīriem uzvar pieredzējušākie
Vīriešu turnīrā bija rekordliels dalībnieku skaits priekš Alūksnes - 37 pāri! Lietainā laika dēļ kvalifikācijas sacensības tika pārceltas no piektdienas vakara uz sestdienas rītu. Sacensībās teicami startēja Latvijas izlases dalībnieks no kaimiņu Gulbenes novada zāles volejbolā - Matīss Gabdulļins, kurš “Ergo Open” debitēja kopā ar Arni Reliņu. Cīņā par 3.vietu sākumā labāk laukumā jutās Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs, izvirzoties vadībā ar 10:7. Tomēr turpmāk notikumus laukumā diktēja M.Gabdulļins un A.Reliņš, kuri nospēlēja gandrīz bez kļūdām. A.Solovejam šī nebija veiksmīgākā diena – 2:0 Reliņa un Gabdulļina labā.
Finālā Mārtiņš Pļaviņš un Haraldu Regža apspēlēja lietuviešus Gilbertu Kerpi un Patriku Stankeviču  - 2:0. Tiesa, otrā seta beigās latvieši atslābinājās un lietuvieši uzreiz likvidēja vairāku punktu deficītu, panākot 19:19. Taču seta galotnē meistarīgāki bija latvieši, punktu turnīram uzbrukumā pieliekot Pļaviņam.

Atbalsta pašvaldība
Šosezon Latvijas čempionātā “Ergo Open 2017” pludmales volejbolisti sacentīsies piecos posmos un finālā. Čempionāta fināls no 4. līdz 6.augustam notiks Jūrmalas pludmales centrā, kur divas nedēļas pēc “Ergo Open” fināla norisināsies arī Eiropas čempionāts.
Jau piekto gadu aizraujošu čempionāta norisi palīdz nodrošināt Latvijas pludmales volejbola čempionāta ģenerālsponsors - apdrošināšanas sabiedrība “Ergo”. Čempionātu atbalsta arī Alūksnes novada dome.

Kategorijas