Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes mopēdisti gatavojas startam tradicionālajā Sõmerpalus motokrosā Igaunijā

Jau desmito reizi kaimiņos Igaunijā, Veru apriņķī notiks slavenās Leoku motosportistu dinastijas tēva Vaino Leoka (Vaino Leok) piemiņai veltītais Somerpalu starptautiskais stadiona motokross. Igauņi ikreiz tajā aicina piedalīties gan savas valsts, gan arī ārvalstu sportistus un skatītājus. Populārajās sacensībās allaž piedalās arī Latvijas motosportisti un ierodas kupls pulks skatītāju.

„Laipni lūdzam visus Latvijas motosportistus un skatītājus uz Somerpalu trasi! Trešdien, 12.. jūlijā 17.00 būs starts šīm sacensībām, bet treniņbraucieni sāksies jau no 13.30,” informē viens no sacensību organizatoriem Aivar Leok. Viņš sola, ka sacensības labi pārskatāmajā trasē būs interesantas gan sportistiem, gan skatītājiem. Galveno balvu - Vaino Leok ceļojošo piemiņas kausu ap plkst. 20.30 Superfinālā izcīnīs MX1 un MX2 klases braucēji. Sacensības būs arī 65 cc, 85 cc, 125 junioru, Open Hobby, Dāmu, vairākām Enduro klasēm, notiks mopēdu brauciens. “Pirmo reizi Somerpalu startēs 50 cc un 50 cc junioru klases sportisti, to skaitā Aigara dēls Lūkass un Tanela dēli Travis un Sebastjans. Tātad pirmo reizi Igaunijā trasē kopā ar Tanel, Aigar un Martin būs vismaz seši Leoki, trīs paaudzes,” priecājas Aivar Leok, kurš arī pats plāno piedalīties atraktīvajā mopēdu braucienā. Visās klasēs tiks apbalvoti trīs labākie sportisti.

A. Leok informē, ka sacensībās plāno piedalīties daudzi labākie Baltijas un citu valstu motokrosisti. Cīņa būs spraiga, jo spēkosies meistarībā līdzvērtīgi sportisti, starp kuriem arī Pasaules čempionāta posmu dalībnieki. To skaitā ar 777. numuru trasē dosies pērn vairākas reizes visaugstāko pjedestālu iekarojušais rūpnīcas “Honda” komandas braucējs Jevgenij Bobrišev no Krievijas un spānis Iker Larranaga Olano. Uz starta gaidāmi Igaunijas pārstāvji Tanel Leok, Gert Krestinov, Priit Ratsep, Harry Kullas, Aigar Leok. Latviju pārstāvēt plāno vairākkārtējais “Vaidavas kausa” ieguvējs Dāvis Ivanovs, uz starta būs arī Toms Macuks un citi talantīgi motosportisti.

Ļoti atraktīvas Somerpalu ir mopēdu sacensības. Tās vienmēr izraisa sajūsmu ar braucēju tērpiem un braucamrīku noformējumu, kā arī iedvesmojošām līdzjutēju aktivitātēm. Kā vienmēr, tiks apbalvots braucējs ar atraktīvāko tērpu, kā arī komanda, kura būs labākā ne vien ietērpa ziņā, bet demonstrēs arī labāko sadarbību starp sportistiem un viņu pavadošajām personām. Piedalīties gatavojas arī izdomas bagātie Apes mopēdisti. Atraktīvākās komandas titulu ne reizi vien ieguvusi „Motoklubs Ape” sportistu un līdzjutēju komanda.

“Sacensībās nav dalības maksas, bet visi - gan sportisti un viņus pavadošās personas, gan skatītāji - iegādājas loterijas biļeti 10.- eur vērtībā. Bērniem, kas augumā mazāki par 1 metru, ieeja bez maksas! Ja vēlēsieties sacensību norisi skatīties no numurētas vietas tribīnēs, jāiegādājas papildus loterijas biļete, kas arī maksā 10.- eur. Loterijā ikvienam biļetes īpašniekam būs iespēja laimēt, un par godu jubilejai vērtīgu balvu būs vairāk kā citreiz – zāles pļāvējs, televizors, putekļu sūcējs, mazgātājs, atpūtas krēsls. Galvenā balva, kā ik gadus, būs Husqvarna firmas traktors - zāles pļāvējs”, informē A. Leok.

Organizatori sola, ka būs parūpējušies par lielo ekrānu, lai visi varētu vērot rezultātus un sacensību gaitu, par ērti pieejamām ēdināšanas vietām. Nebūs jāraizējas par igauņu valodas nezināšanu, jo, ņemot vērā, ka apmēram puse sportistu un skatītāju Somerpalu ierodas no Latvijas, sacensības komentēt latviešu valodā uzaicināts ventspilnieks Ēriks Fogelis.

Kategorijas