Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Startēs Latvijas Jaunatnes olimpiādē

Didzis Bauers

2017. gada 7. jūlijs 10:26

285

Cēsīs šonedēļ norisināsies Latvijas Jaunatnes olimpiāde. Tas būs viens no lielākajiem šīsvasaras sporta pasākumiem un pulcēs vairāk nekā 3000 jauniešus no visas Latvijas. Piedalīsies arī Alūksnes un Apes komandas.
Olimpiādes atklāšana notiks Cēsu Pils parkā 7.jūlija vakarā. To ievadīs dalībnieku gājiens no Vienības laukuma uz Pils parku, kas sāksies pulksten 21.00. Atklāšanas ceremonija sāksies pulksten 22.00, to vadīs TV un radio personība Renārs Zeltiņš. Latvijas Jaunatnes olimpiāde Cēsīs norisināsies no 7. līdz 9.jūlijam. Sacensības notiks arī Valmieras, Smiltenes, Priekuļu, Siguldas, Valkas, Burtnieku, Jūrmalas, Engures, Limbažu, Ogres, Salaspils, Jelgavas un Rīgas novados.
Sporta darba organizators Apes novadā Juris Ozoliņš informē, ka Apes novadu pārstāvēs seši jaunie sportisti: Renārs Karro (airēšana), Daniēls Auziņš (vieglatlētika), Linda Gabranova (vieglatlētika), Niklāvs Korkunovs (vieglatlētika), Ulrika Lība Tetere (pludmales volejbols), Nadīna Bērziņa (pludmales volejbols).
Savukārt Alūksnes novadu šogad pārstāvēs 21 sportists (6 vieglatlēti, 8 basketbolisti, 7 džudisti) un 4 treneri. Delegāciju vadīs Alūksnes pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolas direktore Līga Tomsone. “Šogad ir iekļauts basketbols “3x3”, kurā startēs arī mūsu puišu un meiteņu komandas. Viņi sāks spēlēt jau piektdien, un viņiem turnīrs būs visas trīs dienas. Startēs arī džudisti, viņiem starts ir svētdien Cēsīs. Tā kā Cēsu stadionā notiek renovācijas darbi, visas vieglatlētikas sacensības notiks Ogrē sestdien un svētdien. Tāpēc mums izbraukāšana būs sarežģīta un smaga, lai visus izvadātu uz visām sacensību vietām. No džudistu starta gaidām medaļu, bet jāatzīst, ka ir divi startēšanas gadi un mēs pārsvarā esam jaunākie. Būs grūtāk basketbolistiem, bet katrā gadījumā visi ir apņēmības pilni cīnīties un parādīt labāko sniegumu,” stāsta L.Tomsone.

Kategorijas